Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2023

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου με ανακοίνωση της στηρίζει τον αγώνα για να μην περάσει η συγχώνευση των δυο σχολικών μονάδων (28ου – 20ου) και το κλείσιμο του 28ου Δημοτικού:

 

Να μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από το νέο σχολικό έτος 2023-24 καταργούνται 36, συγχωνεύονται 30 και υποβιβάζονται 79 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Ανάμεσα σε αυτά και το 28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου όπου μετά από διαρκή υποβάθμιση, πλέον το Υπουργείο Παιδείας εισηγείται το κλείσιμο του και τη συγχώνευση του με το 20ο Δημοτικό.Αφού κράτος και δημοτική αρχή το άφησαν να ρημάξει, τώρα έρχονται και το κλείνουν

 

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου στεγάζεται σε απαράδεκτο κτίριο (κτισμένο από το 1968) που ο Δήμος νοικιάζει εδώ και 20 χρόνια. Από το 2000 ήδη έχει και επίσημα προκύψει η αναγκαιότητα για ανέγερση νέου σύγχρονου δημόσιου σχολείου. Για τον λόγο αυτό αγοράστηκε οικόπεδο από τον τότε νυν ΚΤΥΠ (οριστική απαλλοτρίωση 2008). Ενώ από το 2015 θα γινόταν έναρξη εκπόνησης μελέτης, μόλις στις 13.1.2023 υπήρξε τοποθέτηση των ΚΤΥΠ Α.Ε., με βάση την οποία το θέμα ανέγερσης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες λόγω ...έλλειψης πιστώσεων (!!!). Την ίδια στιγμή οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές και τα εκπαιδευτικά κενά έχουν οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων και της Διοίκησης Παχατουρίδη δεν δόθηκε ΠΟΤΕ η δυνατότητα να υπάρξει το 28ο Δημοτικό ως σύγχρονο σχολείο, ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις (απαλλοτρίωση κτήματος Ανευλαβή για κατασκευή νέου κτιρίου) καθώς και οι σχετικές δεσμεύσεις από την Δημοτική Αρχή για πάνω από 20 χρόνια.

Και αυτά, ενώ είναι γνωστή η αντίθεση των γονέων και των διδασκόντων αλλά και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τρεις (3) φορές με πιο πρόσφατη αυτή του Δεκέμβρη του 2022.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για να μην περάσει η συγχώνευση των δυο σχολικών μονάδων (28ου – 20ου) και το κλείσιμο του 28ου Δημοτικού
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανεγερθεί νέο σχολικό κτίριο στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί (κτήμα Ανευλαβή).

 

30/8/2023

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας