Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Συνεχίζονται οι μαζικές συζητήσεις στις γειτονιές του Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023

Με τρεις ακόμα μαζικές συγκεντρώσεις, στην Κηπούπολη, το Μπουρνάζι και τη Νέα Ζωή συνεχίζονται οι συζητήσεις στις γειτονιές με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη. Στην εκδήλωση στην Κηπούπολη ο Χρήστος Μαργανέλης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, σε αυτή στο Μπουρνάζι ο Φίλιππος Φλουσκούνης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και η Νίκη Χρονοπούλου περιφερειακή σύμβουλος στο Δυτικό Τομέα ενώ στη Νέα Ζωή ο Στέλιος Μπούσουλας, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

Ο Γιώργος Σιδέρης υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε τα εξής:




“Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ Παχατουρίδη όχι μόνο δε δηλώνει ότι ο Δήμος είναι “υπεράνω κομμάτων” αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την ίδια στρατηγική στους Δήμους, το ρόλο και τη λειτουργία τους, ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού (...)

Τα τελευταία 20 χρόνια και μετά από συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα τον Καποδίστρια, τον Κλεισθένη και τον Καλλικράτη έχει αλλάξει αισθητά ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των δήμων. 


Η χρηματοδότηση των δήμων θα γίνεται με ίδια έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη. Τα ίδια έσοδα του Δήμου Περιστερίου ανέρχονται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ (19.953.000 ευρώ) και πάνω από το 57% των τακτικών εσόδων του αφορά νόμιμο “άρπαγμα” από τους δημότες με τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα και άλλα χαράτσια. Η Διοίκηση Παχατουρίδη δεν ακουμπάει τους λιγοστούς μεγάλους επιχειρηματίες και μεγαλοοφειλέτες και τους αφήνει στο απυρόβλητο. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων της πόλης, θέλουν-δεν θέλουν πληρώνουν, 44 ΑΦΜ μεγάλων ομίλων στην πόλη πίνουν στην “υγεία των κορόιδων” και χρωστάνε 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα διάφορα προγράμματα, συνδυάζεται με τους στόχους και τις επιχειρηματικές επιδιώξεις. Στο Περιστέρι οι βασικοί τομείς όπου κατευθύνονται τα χρήματα είναι σε συνεχείς αναπλάσεις (με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κυρίως στο χώρο της διασκέδασης), στους εργολάβους, στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης και στις ιδιωτικοποιήσεις.



Η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου, μέσα από τη συρρίκνωση του προσωπικού, μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από στρατιές εργαζομένων ορισμένου χρόνου, των συμβασιούχων, οι οποίοι ουσιαστικά εναλλάσσονται κατά διαστήματα, καλύπτοντας προσωρινά ανάγκες και αφήνοντας ουσιαστικά πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες. Στο Περιστέρι η διοίκηση Παχατουρίδη αρνείται να ζητήσει από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προγραμματισμό προσλήψεων 2024-2027 αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση λιγότερο προσωπικό από ότι οι αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις. Έχει περάσει μέχρι και τις υπηρεσίες καθαριότητας στα δημοτικά κτίρια και τη φροντίδα πρασίνου στους προαύλιους χώρους των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες (...)

Ο λαός του Περιστερίου πολλά χρόνια τώρα στήριξε τη Διοίκηση Παχατουρίδη. Της έδωσε μία τεράστια δύναμη που δεν την αξιοποίησε για να δυναμώσουν οι αγώνες, η αντίσταση, οι διεκδικήσεις. Αντίθετα, την αξιοποίησε για να βουλώσει το στόμα του λαού, για “άρτο και θεάματα”, για να αθωώνει την όποια κυβέρνηση. Για αυτό άλλωστε οι μόνες φορές που ζοριζόταν η πλειοψηφία στον δήμο ήταν όταν γίνονταν κινητοποιήσεις από κατοίκους, εργαζόμενους, όταν γίνονταν απεργίες ή μαζικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.

Ένα παράδειγμα, πολύ σημαντικό. Κατά τη διάρκεια τις προεκλογικής περιόδου τα σωματεία του Περιστερίου έχουν γλιτώσει έστω και προσωρινά 4 σπίτια ανθρώπων. Απασχόλησε αυτό ποτέ τη διοίκηση; Ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος του Παχατουρίδη δε στάθηκε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο δήμος δήλωνε αναρμόδιος (...)


Η Λαϊκή Συσπείρωση, με πάνω από 400 παρεμβάσεις την τετραετία που πέρασε, πάλεψε για τις ανάγκες του λαού του Περιστερίου. Την τετραετία που πέρασε φάνηκε ότι μοναδική ελπίδα αποτελεί ο δρόμος του αγώνα. Χιλιάδες λαού και νεολαίας αγωνιστήκαμε μέσα στην πανδημία για να προστατευτεί η ζωή του λαού, στους μεγάλους αγώνες σε εμβληματικούς χώρους δουλειάς για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για να σωθούν οι άνθρωποι και ο μόχθος της ζωής τους όταν το κράτος δεν τους προστάτευσε από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς, για να μην κρυφτούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Βρεθήκαμε μαζί, στους αγώνες για την υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας Αγίου Ιεροθέου, για να εμποδίσουμε την μετατροπή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε πάρκινγκ, για να ξεκουμπιστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και το γκαράζ από το κέντρο της πόλης, στους αγώνες για να καταργηθεί η κάρτα εισόδου στο στάδιο της Χωράφας, στους αγώνες για να εμποδιστούν οι απολύσεις των 14 βρεφονηπειοκόμων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, στον αγώνα ενάντια στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου-11ου ΓΕΛ με το ΕΝΕΕΓΥΛ, ενάντια στη συγχώνευση του 20ου με το 28ο Δημοτικό”.



Οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές τις επόμενες ημέρες συνεχίζονται:Αγία Τριάδα (πλατεία Αγίας Τριάδας): Δευτέρα 25/9, ώρα 19:30
Χρυσούπολη (πλατεία Χρυσούπολης): Τετάρτη 27/9, ώρα 19:30

και κορυφώνονται στη μεγάλη κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πλατεία δημαρχείου την Τρίτη 3 Οκτώβρη, ώρα 19:30 με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και το Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας