Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Να φτάσουμε ψηλά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιστέρι και στην Αττική

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2023

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

 

ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ: Να φτάσουμε ψηλά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιστέρι και στην Αττική.

Το Περιστέρι των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου, των λαϊκών οικογενειών, σήμερα το βράδυ, στη μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποφάνθηκε ότι στις 8 Οκτώβρη ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ, το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο μπορεί και θα πάει πολύ πιο ψηλά στην πόλη και την περιφέρεια.

Στην κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής 

 και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου 
.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κωνσταντίνα Κατσιάρη, η νεότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία και τόνισε ότι η νεολαία έχει επιλογή για να κάνει τη διαφορά λέγοντας χαρακτηριστικά: 


«Είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας να πάρει θέση γιατί ψηφίζουμε για όλα και διεκδικούμε τα πάντα, αυτό το μήνυμα μπορεί να στείλει ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"...


 Επειδή τη δική μας φωνή δεν την πνίγει το νερό, δεν λερώνει η λάσπη, δεν μαυρίζει στάχτη, επειδή αυτήν τη φωνή τη δυναμώνει η αλληλεγγύη, την ενισχύει ο αγώνας, την αναδεικνύει η συλλογική διεκδίκηση, στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Περιστέρι, στηρίζουμε τους υποψήφιους που είναι γνωστοί για τους αγώνες και την κοινωνική τους δράση και όχι υποψηφίους βιτρίνας αποκομμένους από τα προβλήματα του λαού και την πάλη του».Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικού Τομέα Γωγώ Θεοδωροπούλου, Νίκη Χρονοπούλου, Βούλα Πάκου, Χρήστος Παπαζαχαρίας, Γρηγόρης Τημπλαλέξης.
Γ. Πρωτούλης: Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουνΣτην ομιλία του ο Γ. Σιδέρης ξεκίνησε λέγοντας:
 «Τις μέρες που απομένουν δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να πείσουμε και τον τελευταίο Περιστεριώτη και Περιστεριώτισσα, να ρίξει στην κάλπη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο. Σπάμε την ομερτά, τη συνωμοσία του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει τα πανελλαδικά και τα τοπικά ΜΜΕ ενάντια στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Τη δουλειά τους κάνουν κι αυτοί. Γιατί τo Περιστέρι δεν ήταν ποτέ ένα. Ήταν πάντα δύο.

Το ένα, που ούτε εκφράσαμε, ούτε θέλουμε να εκφράσουμε είναι πολύ μικρό σε αριθμό και μίζερο. Αποτελείται από τους λιγοστούς μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης, τους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, τους μεγαλέμπορους, τους καναλάρχες, τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους αχυρανθρώπους τους. Αυτοί έχουν δήμαρχο, έχουν κόμματα που τους εκφράζουν και πρέπει να χάσουν.

Το άλλο, το πραγματικό Περιστέρι είναι αυτό των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας που πνίγεται σε αδιέξοδα αλλά έχει όνειρα, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των γυναικών. Είναι το Περιστέρι των εργατικών αγώνων των σωματείων και των Συνδικάτων, των λαϊκών δικαιωμάτων και του αγώνα των κατοίκων για να σώσουν τις γειτονιές, της ιστορικής μνήμης. Αυτών που θυμούνται πως πραγματικό εξελικτικό άλμα έκανε το Περιστέρι όταν από περιφρονημένη παραγκούπολη, από χωράφι, έγινε πόλη με υποδομές με τους αγώνες των κατοίκων και τη δημοτική αρχή του Δημήτρη του Φωλόπουλου που ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι δεν μοιάζει η σημερινή.

Είμαστε εδώ μαζί με αυτές τις γενιές που φύτεψαν με τα χέρια τους τα δέντρα αυτής της πόλης, που έφτιαξαν με τη δουλειά τους τα πάρκα και τα γήπεδα των συνοικιών, που περιφρουρούσαν την πλατεία της γειτονιάς τους από μπουλντόζες και καταπατητές.

Είμαστε εδώ μαζί με τους παππούδες μας που πολέμησαν τον φασισμό, με τη νέα γενιά του αντιφασιστικού αγώνα που αηδιάζουν όταν μαθαίνουν ότι η διοίκηση Παχατουρίδη είχε νεοναζί στο ψηφοδέλτιό της πριν λίγα χρόνια, όπως τον κλαψιάρη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα».
«Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες

Απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνοντας: «Σας καλούμε να στείλετε με την ψήφο σας, στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, δοκιμασμένους αγωνιστές, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, νέους, ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, που "δεν προσκύνησαν και δεν είναι το καλό παιδί των από πάνω". Δεν έκαναν τους αναρμόδιους και τους ανήξερους για τα 13ωρα, για τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, για την ακρίβεια, για τον πόλεμο, για το μεροκάματο που δεν φτάνει, για την ανεργία.


"Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλες τις κάλπες. Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήρανε.

Γιατί πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην πολιτική που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Και αυτό γίνεται μόνο εάν σταματήσουμε την παράταξη Παχατουρίδη που τις εφαρμόζει.

Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη φορολεηλασία. Και αυτό δεν γίνεται αν δεν χάσει σε ψήφους και ποσοστά η παράταξη που έχει φτάσει τα δημοτικά τέλη στον θεό.

Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους. Και αυτό δε γίνεται αν δυναμώσει η παράταξη που στηρίζει η ΝΔ».

(...) Σήμερα, κρίνεται αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ή αν θα πάμε αλλιώς με στόχο να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες.

Εδώ δε χωράνε γνωστοί και φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια. Γιατί ο συσχετισμός δυνάμεων στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα κρίνει ζητήματα καθοριστικά για το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των οικογενειών μας.

Γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την πόλη εκμεταλλεύονται κυνικά φιλίες και καλές προθέσεις, τις μετατρέπουν σε αναλώσιμο πολιτικό κεφάλαιο.

Γιατί το δίλημμα που υπάρχει στο Περιστέρι είναι απλό: θα συνεχίσουμε με δήμαρχο τον εκλεκτό της ΝΔ Παχατουρίδη που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προσκυνήσουν ή με τους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης;».
Παραμύθι πως στις τοπικές εκλογές δεν συγκρούονται πολιτικές
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γ. Σιδέρης υπογράμμισε:
 «Κανείς να μην πιστέψει στο παραμύθι πως τάχα στην Τοπική Διοίκηση δεν συγκρούονται πολιτικές, τάχα δε συγκρούονται σχέδια. Αρκεί λέει να αγαπάς την πόλη σου. Και έχουμε πήξει στην κοροιδία γιατί εμφανίζονται πολλοί αγαπητικοί της πόλης. Θέλουν να εγκλωβίσουν το λαό του Περιστερίου για να διαχειριστούν τη μετεκλογική βαρβαρότητα που το σύστημα και τα κόμματα τους έφτιαξαν.

Όταν τελειώσουν όμως οι εκλογές θα πάνε πάλι να βάψουνε το χάρτη. Δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έδωσε ξανά το πολιτικό μήνυμα των εκλογών όταν παρουσίαζε το Χαρδαλιά των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και είπε ότι “ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών”. Την ίδια ώρα ο χάρτης βάφεται μαύρος και άραχνος από καπνούς και μολυσμένα νερά, από καμμένους και πνιγμένους, από ανθρώπους που καταστράφηκε η ζωή τους δύο και τρεις φορές.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης λοιπόν είπε ότι “ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών” και σε αυτό θα τον βοηθήσουν οι άνθρωποι του σε κάθε δήμο.

Ένας από αυτούς είναι ο Παχατουρίδης ο οποίος διοργάνωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Βαρβιτσιώτη και άλλων υποψήφιων εκλογών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να στηρίξουν τη διοίκηση Παχατουρίδη δε φτάνει που ξεφτίλισαν τον εαυτό τους. Αυτό άλλωστε είναι δικαίωμα τους, ας κάνουν ότι θέλουν.

Προσπάθησαν όμως να ξεφτιλίσουν και τους ανθρώπους που τους πίστεψαν. Ε κάπου όπα. ΩΣ ΕΔΩ!

Ο προοδευτικός και ο αριστερός κόσμος στο Περιστέρι ξέρει ποιος είναι ποιος. Έχει ιστορία, αγώνες, μνήμη. Έχει παλέψει και ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψήφισε, δε θα δεχτεί τον εξανδραποδισμό του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου απλώνει το χέρι σε όλους αυτούς ανθρώπους. Σας λέμε. Να συναντηθούμε την Κυριακή στην κάλπη και κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές αυτής της πόλης. Εμείς μάθαμε να τιμάμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και διοίκησης Παχατουρίδη. Και έχουμε πολύ δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά.

Δεν πρέπει λοιπόν να τους αφήσουμε. ΝΑΙ. Να βαφτεί ο χάρτης με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα. Γιατί έχουν ήδη κάνει πολλά για να αθωώσουν την αντιλαική πολιτική, για να μας κοροιδέψουν, για να συνεχίσουν την προώθηση άγριων μέτρων και στο Δήμο Περιστερίου.

(...) «Στο Περιστέρι υπάρχουν δύο επιλογές, δύο ψηφοδέλτια που εκφράζουν αυτούς τους διαφορετικούς κόσμους

Παρά την αποκρουστική Κασσελακιάδα των τελευταίων ημερών, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ Παχατουρίδη δεν άλλαξε. Και αυτή η επιλογή όχι μόνο δε δηλώνει ότι ο Δήμος είναι “υπεράνω κομμάτων” αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την ίδια στρατηγική στους Δήμους, το ρόλο και τη λειτουργία τους, ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού. Αυτή η σύμπλευση στο Περιστέρι είχε φανεί πολύ πριν τους Κασσελάκηδες, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε η διοίκηση Παχατουρίδη, όταν ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παχατουρίδη για πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι για μια καρέκλα κάποιοι θα πούλαγαν και τη μάνα που τους γέννησε αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Γι' αυτό σας το ξαναλέμε. Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν.

Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ' όλα σε πολιτικές.

Όλοι τους στήριξαν η χρηματοδότηση των δήμων να γίνεται με ίδια έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη.

Όλοι τους στήριξαν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια με ζεστό χρήμα στους εργολάβους,

όλοι τους στήριξαν την εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Όλοι τους στήριξαν τη συρρίκνωση του προσωπικού του δήμου, μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να διοικήσει τον δήμο με άλλες προτεραιότητες, με συμμέτοχο τον λαό
Καταλήγοντας ο Γ. Σιδέρης, τόνισε «Στηρίξτε τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί και θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο, με θέσεις και προτάσεις, με άλλες προτεραιότητες. Με το λαό συμμέτοχο γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό φανερώνει και η ιστορία μας. Αυτή η παράταξη έχει διοικήσει με δύο δημάρχους. Τον Ευγένη το Χαραλαμπίδη που εκτελέστηκε και το Δημήτρη το Φωλόπουλο που διοικούσε αυτό το δήμο 20 χρόνια με τίμημα εκατοντάδες μηνύσεις, δίκες, καταδίκες και εξορίες. Δεν τα είχε καλά με όλες τις κυβερνήσεις, δεν ήταν καλοχαιρέτας.

Στηρίξτε τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί σήμερα αυτό το κάνουμε πράξη σε ένα δήμο μεγαλύτερο από το Περιστέρι, αυτόν της Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα τον Πελετίδη. Και δεν έπαθε τίποτα κανείς Πατρινός επειδή μειώθηκαν τα τέλη κατά 50-200 ευρώ λιγότερα το χρόνο, όταν η συμμετοχή σε κολυμβητήρια, ωδείο, παιδικούς σταθμούς είναι συμβολική, επειδή αποδόθηκαν στο λαό τεράστιες εκτάσεις πρασίνου και ελεύθερων χώρων.

Στηρίξτε Λαϊκή Συσπείρωση επειδή ακόμα και ένας δημοτικός σύμβουλος παραπάνω θα είναι τα αυτιά και τα μάτια του Περιστεριώτη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και θα υπερασπιστεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Πρόνοιας, θα παλέψει για τα προβλήματα των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), για κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό, για αντιπλημμυρικά- αντισεισμικά- αντιπυρικά έργα, για την προστασία του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στηρίξτε Λαϊκή Συσπείρωση γιατί την τετραετία που πέρασε ήταν μαζί σας στους δρόμους της ελπίδας. Εκεί που χιλιάδες λαού και νεολαίας αγωνιστήκαμε μέσα στην πανδημία για να προστατευτεί η ζωή του λαού, στους μεγάλους αγώνες σε εμβληματικούς χώρους δουλειάς για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για να σωθούν οι άνθρωποι και ο μόχθος της ζωής τους όταν το κράτος δεν τους προστάτευσε από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς, για να μην κρυφτούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση όσο πιο ψηλά είμαστε τόσο πιο πολλές νίκες θα έχουμε. Και τέτοιες είχαμε όταν ενώσαμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, για να εμποδίσουμε την μετατροπή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε πάρκινγκ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, για να καταργηθεί η κάρτα εισόδου στο στάδιο της
 Χωράφας που άφηνε απέξω αθλητές και αθλούμενους ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, για να μην χάνονται τα ένσημα των υπαλλήλων του Δήμου και να δίνονται τα επιδόματα στην ώρα τους στις σχολικές τροχονόμες ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Για να γίνονται σε αυτή την πόλη έργα που ταιριάζουν με τις ανάγκες, με τις προσδοκίες, με τη ζωή μας.

Ναι λοιπόν, ακόμα μία ψήφος παραπάνω μπορεί να κάνει μία διαφορά προς το καλύτερο.

Ο πολύς κόσμος στο Περιστέρι που λέει “Όχι άλλο Παχατουρίδη” μπορεί να εκφραστεί, έχει επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αυτά τα 210 ονόματα που ακούσατε πριν, οι εκατοντάδες φίλοι και αγωνιστές που είναι πλάι μας, μαζί με τους υποψηφίους μας στην Περιφέρεια, είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε δυναμικά των Περιστέρι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Μέχρι την Κυριακή κάνουμε τη νύχτα μέρα, για την ακρίβεια ρίχνουμε κόκκινο στη νύχτα, δυναμώνουμε πολύ και φτάνουμε ψηλά τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Περιστερίου και την Περιφέρεια. Ερχόμαστε...».Ο Γ. Πρωτούλης ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ανέφερε:
 «Τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, με τα εμπορευματοποιημένα συστήματα υγείας σε όλες τις πρωτεύουσες των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, μέσα σε πρωτοφανείς εικόνες που δημιουργούσαν τρόμο και γονάτιζαν από τον φόβο, όταν όλοι οι εκλεγμένοι των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους μας έλεγαν να κλείσουμε τα στόματα κάτω από τις μάσκες, να δοξάζουμε τον Μητσοτάκη και το Πατούλη που σώζουν την Ελλάδα σαν τον Μωυσή,
 υπήρξαν αγωνιστές κομμουνιστές επιστήμονες που αψήφησαν τις απαγορεύσεις, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και βγήκαν συμβολικά, οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη γιατροί, μπροστά στο υπουργείο υγείας, απέναντι στην κυβέρνηση για να φροντοφωνάξουν, κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, να απαιτήσουν τη στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές μεγαθήρια της Υγείας που εμπορεύονταν τον θάνατο, για να κρατηθεί όρθιος ο λαός μας.

Δεν λούφαξαν, δεν κοίταξαν τη δουλειά τους, την αρμοδιότητά τους.

Μέσα σε αυτούς τους 9 αγωνιστές γιατρούς ήταν ο σύντροφος Γιώργος Σιδέρης.

Τέτοιους αγωνιστές θέλουμε με τεράστια πείρα στην προσφορά στον άνθρωπο, πρώτος ξανά στη Θεσσαλία, μαζί με εκατοντάδες που βρίσκονται και κοσμούν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και όχι με δέκα κάμερες και 20 σκηνοθέτες όπως πάνε οι αρχηγοί του tiktok και κρατάνε το φτυάρι όσο κρατάει το βίντεο.

Θέλουμε έμπειρους αγωνιστές στην ανάπτυξη δράσης και αγώνων που ξέρουν να παλεύουν και ξέρουν να νικάνε και όχι εντολοδόχους του Μητσοτάκη όπως ανακοίνωσε χθες την επιθυμία του να είναι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις κυβερνητικές στοχεύσεις».
Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, είναι τοποτηρητές της αντιλαϊκής πολιτικής

Αναφερόμενος στους υποψήφιους των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους εκλεγμένους τους σε δήμους και περιφέρειες, υπογράμμισε ότι «αυτοί είναι οι "τοποτηρητές" της κυρίαρχης πολιτικής, και το μυαλό το έχουν στο να ελέγξουν την υλοποίηση σε δήμους και περιφέρειες της βάρβαρης πολιτικής τους, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο όλοι μαζί το στηρίζουν! Είναι ένα ακόμα δάνειο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους το οποίο θα πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας πανάκριβα. Ήδη το πληρώνουμε με αίμα. Με 28 νεκρούς από τις πυρκαγιές και 15 νεκρούς από τις πλημμύρες μέσα σε ένα καλοκαίρι!».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, τονίζοντας ότι: «Συμπληρώνουν αυτές τις μέρες το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για να κλείσουν και το στόμα όποιου δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, με νέο νόμο για την τοπική διοίκηση. Καταργούνται και οι ελάχιστες επιτροπές που συμμετείχε η αντιπολίτευση και αποκαλύπτονταν τα σχέδια τους ή ακόμα και με την κινητοποίηση των κατοίκων ακύρωναν αντιλαϊκές αποφάσεις.

Γίνονται όργανα όπου την απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης. Καταργείται ακόμα και το δικαίωμα να φέρνει η αντιπολίτευση ψηφίσματα ή και θέματα εκτός από αυτά που αποφασίζει η διοίκηση. Πλήρη ευθυγράμμιση δηλαδή στη στήριξη των κερδών και των επιχειρηματικών ομίλων η οποία θα γίνει πατώντας επί πτωμάτων κυριολεκτικά και κλείνοντας στόματα.

Δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι είναι στα σκαριά ώστε να ρέει "ζεστό" χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο, νόμοι που αποτυπώνονται και σε τοπικό επίπεδο: Από το ξεχείλωμα των ωραρίων με τις ευλογίες δημάρχων και περιφερειαρχών μέχρι τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά από υπηρεσίες που πρωτοστατούν οι εκλεγμένοι των άλλων κομμάτων».
Δύο αντίθετες πολιτικές στον β' γύρο

Καταλήγοντας, επισήμανε:
 «Οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους που προσκυνούν την παραπάνω πολιτική, που την έχουν υπηρετήσει ήδη από άλλες θέσεις, που δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στους υποψηφίους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουν σε κάθε μετερίζι, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές.

Αυτές οι δύο αντίθετες πολιτικές έχει συμφέρον ο λαός μας να βρεθούν αντιμέτωπες και την Κυριακή στις 15 Οκτώβρη, στον δεύτερο γύρο!

Για να προβληθούν ακόμα πιο επιθετικά τα σύγχρονα δικαιώματα, αυτά που μπορεί σήμερα να απολαμβάνει ο λαός και του τα στερεί η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να δυναμώσουν η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση για όλα τα παραπάνω, κόντρα στη συναίνεση που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα του συστήματος και εκφράζεται και στην τοπική διοίκηση, με τους κοινούς υποψηφίους, τις "μεταγραφές" και τις ανταλλαγές στελεχών μεταξύ τους.

Τώρα είναι η ώρα για να κάνουν το βήμα, να προσεγγίσουν το ΚΚΕ και όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, όσοι έχουν αναφορές στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την όποια άλλη εκδοχή του.

Μπορούν, όμως, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να συμβάλουν στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στην ανάπτυξη της πάλης για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και κεφαλαίου».
Γ. Σιδέρης: Να βαφτεί ο χάρτης με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας