Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για τις δημαιρεσίες στο δημοτικό συμβούλιο

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2024

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση για τις δημαιρεσίες στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου:

 

Με τον πρόσφατο ν. Βορίδη οι προϋπάρχουσες επιτροπές των δήμων (οικονομική και ποιότητας ζωής) αντικαταστάθηκαν από ένα νέο ενιαίο “όργανο” που πλέον ονομάζεται “δημοτική επιτροπή”.

Από χρόνια και εξ αρχής είχαμε επισημάνει πως αυτά τα “όργανα” είναι βραχίονες άσκησης αντιλαϊκής πολιτικής σε επίπεδο δήμου, πολύ συχνά πίσω από την πλάτη του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου.

Με τον ίδιο τρόπο που το κεντρικό κράτος δημιουργεί τέτοιου είδους “απόκρυφες” διαδικασίες (πολλές φορές παραβιάζοντας τις αρχές ακόμα και του ίδιου του αστικοδημοκρατικού Συντάγματος), έτσι και το τοπικό κράτος – δήμος κάνει κάτι παρόμοιο μέσω τέτοιων οργάνων.

Επίσης ο προβλεπόμενος τρόπος εκλογής της «δημοτικής επιτροπής» από το δημοτικό συμβούλιο είναι γελοιωδώς αντιδημοκρατικός : όλοι/ες οι δημοτικοί/ές σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (που μπορεί να ανήκουν σε 2,3,4 ή και περισσότερες παρατάξεις) ψηφίζουν για την εκλογή μελών με … ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ( ! ) και εκλέγονται ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ( ! ! ).

Συνεπείς στις αρχές μας και στην ως τώρα στάση μας δηλώνουμε πως θα απέχουμε από τις διαδικασίες εκλογής της δημοτικής επιτροπής (στις 3/1/24) όπως ως τώρα και με το ίδιο σκεπτικό απείχαμε και από τις επιτροπές της προηγούμενης νομοθεσίας.

Αντίθετα όλες ανεξαίρετα οι κοινοβουλευτικές δημοτικές παρατάξεις ΔΕΝ έχουν τέτοια στάση αρχών. Γιατί ότι και να λένε στα λόγια, ΔΕΝ κατανοούν πως κάθε δήμος είναι αστικό κράτος ανεξάρτητα από το ποιός/ά είναι δήμαρχος και ανεξάρτητα από τους εκάστοτε συσχετισμούς  συσχετισμούς σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι ότι και να λένε στα λόγια, στην πράξη συναινούν επί της ουσίας με την αντιλαϊκή πολιτική και με τα αντιδημοκρατικά τερτίπια της.

Εμείς παραμένουμε στην «άλλη όχθη».

Όχι μόνο δεν δεχόμαστε να δώσουμε οποιαδήποτε νομιμοποίηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κεντρικού κράτους και του τοπικού κράτους – δήμου αλλά δεσμευόμαστε για πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πάντα μαζί με την πλειοψηφία των κατοίκων που θίγονται καίρια από την αντιλαϊκή πολιτική και ως εργαζόμενοι – νεολαίοι – μικροεπαγγελματίες – άνεργοι – συνταξιούχοι, αλλά και ως δημότες. Την δήλωση ορκωμοσίας που έκανε η επικεφαλής μας (επισυνάπτεται) σκοπεύουμε να την τηρήσουμε.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας