Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου ενάντια στα ιδιωτικά "Πανεπιστήμια"

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2024



Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου ενάντια στα ιδιωτικά "Πανεπιστήμια":

Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων




Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Πανεπιστημιακή και η Εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην εξαγγελία της Κυβέρνησης για ψήφιση νομοσχεδίου που θα προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων».

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει με διάφορα αντιδημοκρατικά τεχνάσματα την ρητή συνταγματική διάταξη του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η εισαγωγή της ελάχιστης βάσης που είχε ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές, άνοιξε το δρόμο προκειμένου διάφοροι έμποροι να κερδοσκοπούν με την δημιουργία ιδιωτικών κολλεγίων.

Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση τα ιδιωτικά κολλέγια σε μια νύκτα θα επιχειρήσουν να μετατραπούν σε «Πανεπιστήμια» προκειμένου να εξασφαλίσουν σε όσους έχουν χοντρά πορτοφόλια επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα η Δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε εξοπλισμό, σε διδακτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.

Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι η περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και η στήριξη των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που κερδοσκοπούν στην παιδεία. Πρόκειται για μια ταξική πολιτική που πρόσβαση στην γνώση θα έχουν οι έχοντες και όχι τα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Φοιτητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ξεσηκωθεί και οργανώνει μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με απαρχή τα μεγάλα συλλαλητήρια στις 11/1 σε δεκάδες πόλεις.

Ξεχνούν επίσης ότι αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν έπεσαν στο κενό και οι εμπνευστές τους πλήρωσαν ακριβά για αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η υπόθεση της στήριξης της Δημόσιας εκπαίδευσης, η απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν πρέπει να αποτελεί θέμα για το οποίο κινητοποιούνται μόνο οι φοιτητές και η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά να γίνει υπόθεση και αγώνας όλης της κοινωνίας.

10/1/2024
--
Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίουwebsitehttps://rpperisteriou.blogspot.com/webmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook: www.facebook.com/profile.php?id=61551855857765

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας