Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου για τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

Ανακοίνωση από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου:

 

Αθλητισμός: εγκατάλειψη πίσω από την βιτρίνα των πολλών αστέρων

 



Οι καταγγελίες από αθλήτρια παραολυμπιονίκη μέσω κοινωνικών δικτύων για την κατάσταση και τα προβλήματα του κολυμβητηρίου στη Χωράφα φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πολύ περισσότερο όταν οι καταγγελίες αυτές δεν γίνονται από την αντιπολίτευση αλλά από αθλήτρια που στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό της σημερινής πλειοψηφίας του κ. Παχατουρίδη.

Τα προβλήματα δυστυχώς στο κολυμβητήριο δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα της θέρμανσης του νερού. Επεκτείνονται και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις και την λειτουργία του κολυμβητηρίου και για τα οποία υπάρχουν συνεχείς οχλήσεις από τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ουσιαστικά την λειτουργία του κολυμβητηρίου την χρηματοδοτούν οι αθλητές αφού αυτοί καταβάλλουν ένα σημαντικό ποσό για την χρήση του μέσω των συλλόγων.

Προφανώς τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν περιορίζονται μόνο στο κολυμβητήριο στη Χωράφα αφού ανάλογα προβλήματα στη λειτουργία αντιμετωπίζουν και άλλες αθλητικές υποδομές του Δήμου Περιστερίου.

Ενώ λοιπόν τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου είναι μεγάλα, η πλειοψηφία του Δήμου αντί να τα αντιμετωπίσει, προτιμά να χρηματοδοτεί έργα βιτρίνας, με αναπλάσεις επί των αναπλάσεων, καθώς και με εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας προκειμένου να διαμορφώσει την εικόνα του Δήμου των πολλών αστέρων.

Βρίσκει επίσης πόρους για να χρηματοδοτεί, με τεράστια ποσά, έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ιδιωτικές Ανώνυμες Εταιρίες, όπως την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο που χρησιμοποιεί ο Ατρόμητος.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η «παντοδύναμη» πλειοψηφία στο Δήμο του κ. Παχατουρίδη μπορεί να παίρνει άριστα στις επικοινωνιακές φιοριτούρες καθίσταται όμως «αδύναμη» όταν απαιτείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους δημότες, και δυστυχώς όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει:

Ø Να στηρίξει πραγματικά τον μαζικό αθλητισμό και να σταματήσει να ζητά από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να πληρώνουν μέσω των συλλόγων για το αυτονόητο δικαίωμα στην άθληση.

Ø Να προχωρήσει στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου αυτές να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τους δημότες που τις χρησιμοποιούν.

Ø Να απαιτήσει την στελέχωση αυτών των εγκαταστάσεων με μόνιμο προσωπικό που θα λειτουργεί και θα συντηρεί τις εγκαταστάσεις και όχι με εργολαβίες που έχουν αποδειχθεί διαχρονικά ότι είναι ακριβότερες και δεν είναι αποτελεσματικές για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα, πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

12/1/2024--
Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίουwebsitehttps://rpperisteriou.blogspot.com/webmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  facebook: www.facebook.com/profile.php?id=61551855857765

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας