Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Πετρούπολη

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Οκτωβρίου 2021



Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Πετρούπολη- Δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ και δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα σημαντικό έργο στην Πετρούπολη. Συναντήσεις εργασίας με φορείς.


Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε σήμερα την Πετρούπολη, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Στέφανο-Γαβριήλ Βλάχο. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Κακαβάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Φιλίππου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χρήστος Πάλλης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος, με συνέπεια να μην υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι για την κάλυψη καίριων ζητημάτων, με πρώτιστο την έλλειψη σχολικών καθαριστριών και δη μεσούσης της πανδημίας, όπου θα πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Εν συνεχεία ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πετρούπολης, ζητώντας τη συνδρομή του κ. Κουρουμπλή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με την υφιστάμενη κατάσταση, αφενός οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία στην πόλη και αφετέρου το υπέρογκο ποσό των 250.000€ που δίδει κάθε χρόνο ο δήμος για τα εν λόγω μισθωμένα κτίρια θα μπορούσαν να δίδονται για την κάλυψη αναγκών των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων». Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα λάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να τεθεί το εν λόγω θέμα στο υπουργείο εσωτερικών και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα μεταστέγασης των υπηρεσιών του δήμου με την λιγότερη οικονομική επιβάρυνση.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα των καταπατήσεων στο Ποικίλο Όρος και η εκκρεμότητα της δικαστικής διαμάχης με την Εκκλησία της Λαμίας. Ο κ. Κουρουμπολής τόνισε ότι είναι γνωστή η θέση του ως υπουργού Εσωτερικών, στο ζήτημα αυτό, θεωρώντας ότι η Εκκλησία με το Λόγο της Αγάπης που την διακατέχει, πρέπει να παραιτηθεί από αυτή τη διεκδίκηση, γιατί δεν μπορεί να διεκδικεί από οικογένειες βιοπαλαιστών. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της επιβάρυνσης των δήμων Δυτικής Αθήνας και δη της Πετρούπολης από τις οσμές και τα αιωρούμενα σωματίδια του ΧΥΤΑ. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος έχει κάνει προσφυγή στο ΣΤΕ για την μη επέκταση της χωματερής και ζήτησε την υποστήριξη του κ. Κουρουμπλή. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «ο δήμος Πετρούπολης δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 1,1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στο δήμο Άνω Λιοσίων, ως αντισταθμιστικά, τη στιγμή δε που η Πετρούπολη είναι περιοχή που και αυτή επιβαρύνεται από την χωματερή». Για το θέμα αυτό ο Π. Κουρουμπλής, δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και με τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε ότι όλοι οι γειτνιάζοντες δήμοι στη χωματερή, όπως Ιλίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης, θα πρέπει να απαλλαγούν από τα αντισταθμιστικά στο Δήμο Άνω Λιοσίων, γιατί υφίστανται και οι ίδιοι επιβάρυνση από τη λειτουργία της Χωματερής.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισαν ότι εδώ και δύο χρόνια η ΤΟΜΥ Πετρούπολης είναι όχι απλά υποστελεχωμένη, αλλά παρατηρείται έλλειψη ακόμα και σε βασικές ιατρικές ειδικότητες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η σωστά οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι το ανάχωμα σε κάθε είδους πανδημία και επιδημία και ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περιοχή των 100.000 κατοίκων να μην υπάρχουν γιατροί στην μονάδα υγείας της περιοχής. Παράλληλα, συζητήθηκε και η ανάγκη δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου που θα εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Αθήνα.

Τελικά, δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ και δε λύθηκε ούτε ένα από τα κεντρικά προβλήματα του Δήμου Πετρούπολης. Το φλέγον θέμα της υποστέλεχωσης της μονάδας υγείας Πετρούπολης συζητήθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον συντονιστή της ΤΟΜΥ Πετρούπολης κ. Βασίλη Αναστασόπουλου. Ο συντονιστής ανέφερε ότι οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι τεράστιες, και μάλιστα σε ειδικότητες όπως αυτή του παθολόγου. Επεσήμανε δε, ότι η εν λόγω ΤΟΜΥ, εξυπηρετεί εκατοντάδες ανασφάλιστους, οπότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ιατρικό προσωπικό. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου οι πολίτες της Πετρούπολης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ΠΦΥ.

Κατόπιν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του δήμου Πετρούπολης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Χρύσανθο Κυριαζή, τον γραμματέα κ. Δημήτρη Κυζίλη και το μέλος του σωματείου κ. Νίκο Κολυβά. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση των δήμων που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια. Επεσήμαναν δε, τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε τομείς όπως η καθαριότητα, τονίζοντας ότι οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.




Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας