Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Πετρούπολης: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η αποξήλωση και η απόρριψη υλικών από ΑΜΙΑΝΤΟ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση από το δήμο Πετρούπολης για την απόρριψη υλικών από ΑΜΙΑΝΤΟ στο δήμο και το Ποικίλο όρος:


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Αμίαντος είναι η ινώδης μορφή διάφορων ορυκτών που απαντώνται στη φύση. Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος όταν διασκορπίζεται στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών ινών, αόρατων στο γυμνό μάτι.
Η εισπνοή αυτών των ινών αμιάντου μπορεί να προκαλέσει μία από τις ακόλουθες τρεις νόσους:
• Αμιάντωση, ουλή του πνευμονικού ιστού
• Καρκίνο του πνεύμονα
• Μεσοθηλίωμα, καρκίνο του υπεζωκότος (του λείου υμένα που επενδύει τον πνεύμονα) ή του περιτοναίου (του λείου, διπλού υμένα που επενδύει το εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας)

Η αμιάντωση προκαλεί σοβαρή δύσπνοια και μπορεί να αποτελέσει δευτερεύουσα αιτία θανάτου. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι θανατηφόρος στο 95% των περιπτώσεων.

ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
Κινδυνεύει οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με αιωρούμενες ίνες αμιάντου χωρίς επαρκή προστασία. Για να δημιουργήσει πρόβλημα ο αμίαντος, πρέπει οι ίνες του να αποδεσμευτούν από το υλικό.
Όταν κανείς εργάζεται με υλικά που περιέχουν αμίαντο, αυτά μπορεί να σπάσουν ή να διαταραχθούν και να αποδεσμεύσουν πολύ μικρές ίνες. Οι ίνες αυτές, είναι ικανές λόγω μεγέθους να φθάσουν με την εισπνοή μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΙΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ
Το είδος του αμιάντου και ο τρόπος με τον οποίο έχει χρησιμοποιηθεί, μπορούν να επηρεάσουν το ποσό των ινών που μπορεί να αποδεσμευτεί.

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένη εταιρεία που έχει τις απαραίτητες άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό

ΣΥΝΗΘΗ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ
Τα συνήθη υλικά από αμίαντο που συναντούμε και που κάποτε ήταν ευρείας χρήσης, είναι τα σκέπαστρα από ελλενίτ, οι αμιαντοκαμινάδες και οι αμιαντοσανίδες που χρησιμοποιούνταν ως θερμομόνωση.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ στους πολίτες της πόλης ότι ο Δήμος δεν δύναται και δεν του επιτρέπεται να περισυλλέγει επικίνδυνα απόβλητα. 


Αυτή η εργασία αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του πολίτη που τα παράγει, ο οποίος πρέπει να κάνει τον ανάλογο διακανονισμό με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία, τόσο για την αποξήλωση τους όσο και για τη μεταφορά και απόρριψή τους.
Οι εταιρείες αυτές εκδίδουν τις απαραίτητες άδειες και αποδίδουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τις εργασίες αυτές (εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη εργασία μπορούν να αναζητηθούν στο Διαδίκτυο ή να τις πληροφορηθείτε από την Διεύθυνση Καθαριότητας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ.: 210-5021300.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η αποξήλωση και η απόρριψη υλικών από ΑΜΙΑΝΤΟ, είναι δε ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!
 

Στις περιπτώσεις αυτές ειδοποιείται η Αστυνομία και ακολουθείται η διαδικασία αυτοφώρου ή μηνύσεων για έκθεση σε επικίνδυνη και θανατηφόρα βλάβη της Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμος μας δυστυχώς έρχεται αντιμέτωπος με ανεύθυνη εγκατάλειψη τέτοιων υλικών, από ασυνείδητους, τόσο στην πόλη όσο και στο βουνό μας. 


Στην περίπτωση που δεν μπορεί να εντοπιστεί ο δράστης, γίνεται μήνυση κατά αγνώστου, αλλά αναγκάζεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και υψηλό κόστος, να τα αποσύρει.
Πρόσφατα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, έγινε περισυλλογή ελλενίτ από διάφορα σημεία της πόλης και του Ποικίλου όρους, μέσω της εξειδικευμένης εταιρείας POLYECO A.E, μετά από πολύμηνη διαδικασία και καταβάλλοντας υψηλό κόστος.

Παρακαλούμε τους δημότες στο ανωτέρω θέμα να φέρονται υπεύθυνα, να καταγγέλλουν άμεσα στην Αστυνομία, ή στον Δήμο, ανάλογες πράξεις, καταγράφοντας αριθμούς αυτοκινήτων ή υποδεικνύοντας τους υπαίτιους.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Οι φωτογραφίες είναι από την πρόσφατη περισυλλογή αμιάντων την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

 

 

 


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας