Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

«Βιωματικές Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον Δήμο Πετρούπολης.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022

«Βιωματικές Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον Δήμο Πετρούπολης. 

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και των Κοινωνικών Δομών της Διεύθυνσης, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, διοργανώνει «Βιωματικές Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τον Αθλητισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00-12:00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς».

Σκοπός των Δράσεων είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία μέσω του Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος του Συλλόγου «Ιωνάς» -Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ, να συμμετέχουν διαδραστικά σε παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ μέσα από την αλληλεπίδραση θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την έννοια της ενσυναίσθησης, της ενδυνάμωσης και της σημαντικότητας του αθλητισμού στην αναπηρία.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι μαθητές συμμετέχοντας στη Δράση «Μικροί Ρεπόρτερ», θα διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, θέτοντας τις ερωτήσεις τους και εκφράζοντας τα δικά τους μηνύματα.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας