Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση ενημέρωσης του Δήμου Πετρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση ενημέρωσης του Δήμου Πετρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την 25η Νοεμβρίου, ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουν διοργανωθεί από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Πετρούπολης, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό, το Κέντρο Κοινότητας, τη Δράση «Από το Ζην στο Ευ Ζην» και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης.

Με σύνθημα τη μηδενική ανοχή στον κύκλο της Έμφυλης Βίας και σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ένα φαινόμενο που έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, από το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022 οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών «χρωμάτισαν» την Πλατεία Ηρώ πορτοκαλί, καταγράφοντας τα δικά τους μηνύματα, ενώ το περίπτερο της δράσης κοσμούσαν οι ζωγραφιές των μικρών μαθητών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ΚΕ.Θ.Ι.. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη εκμάθησης βασικών τεχνικών αυτοάμυνας από τον Α.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΚΑΡΑΤΕ με την εθελοντική συμμετοχή της Εθνικής Προπονήτριας Καράτε Μαρίζας Σουμπασάκη και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Καράτε, Στέφανου Ξένου.

Η δράση έγινε παρουσία της Αντιδημάρχου & Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνας Σταματοπούλου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κακαβά, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, δεσμεύτηκαν ότι ο Δήμος Πετρούπολης θα προγραμματίσει το προσεχές διάστημα περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης στην τοπική κοινωνία, διότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ενεργή συμμετοχή όλων, δίνοντας τη δύναμη σε όλες τις γυναίκες – θύματα βίας, να σπάσουν τη σιωπή τους και να βρουν διέξοδο διαφυγής και υποστήριξης στη σκληρή καθημερινότητά τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θα συνεχιστούν με τη διεξαγωγή Εκδήλωσης – Ημερίδας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης και θα ολοκληρωθούν με βιωματικά εργαστήρια στα σχολεία της πόλης.

 

 

 

 

Share this post with your friends

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας