Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

«5η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» & «Μικροί κηπουροί εν δράσει!» από τον Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2023

Ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό και πιο πράσινο!
• Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! ΚαθαρίΖΟΥΜΕ & ΦροντίΖΟΥΜΕ το Ποικίλο!», η Διοίκηση του Δήμου, στέλνει για 5η φορά ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, ομάδες, συλλόγους, φορείς, μαθητές και εθελοντές, καλώντας τους να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά προστασίας και φροντίδας του Ποικίλου Όρους, σε μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου (κεντρική είσοδος, τέρμα της οδού Αναπαύσεως), σας περιμένουμε όλους, για να καθαρίσουμε και να προστατεύσουμε τον μοναδικό «Πνεύμονα» της πόλης μας, το Ποικίλο Όρος.
• Επίσης, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 κατά τις ώρες 11:00-13:00, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, ένα Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής με τίτλο «Μικροί κηπουροί εν δράσει!», για τα παιδιά (ηλικίας 4-13 ετών) της πόλης μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει φύτευση αρωματικών φυτών, βοτάνων & λουλουδιών, καθώς και Βιωματικό Εργαστήρι, που θα περιλαμβάνει δράσεις όπως Ζωγραφική & κατασκευές με υλικά της Φύσης, Παιχνίδι για την έννοια της εποχικότητας, Ομαδικό μουσικοκινητικό & Θεατρικό παιχνίδι κ.α.
Οι «Μικροί κηπουροί» θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ταξίδι της τροφής από το χωράφι στο πιάτο μας και να συνδέσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την καλλιέργεια και την κατανάλωση υγιεινών, τοπικών και εποχιακών τροφών. Τα παιδιά μέσα από τη φύτευση, το παιχνίδι και τη συζήτηση, θα ανακαλύψουν τις λειτουργίες, τα μέρη και τη χρησιμότητα των φυτών, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση.Ελάτε να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία του περιαστικού πρασίνου, την ομορφιά της φύσης και την αναγκαιότητά της. Ελάτε να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση, διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού.Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η συμμετοχή στις δράσεις προστασίας του είναι δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας μας.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας