Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακύκλωση σε νέο χρώμα στον Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2023

Ανακύκλωση σε νέο χρώμα στον Δήμο Πετρούπολης

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που λειτουργεί στον Δήμο Πετρούπολης συνεχίζεται κανονικά, με τα σημεία διαλογής στην πόλη να αλλάζουν από κόκκινο σε μοβ χρώμα, λόγω της αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας.


Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και πρώτων υλών και τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.


Σημειώνεται ότι η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων, αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Πετρούπολης, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και στην ανακύκλωση των υλικών που δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.


Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, καθώς η συνεργαζόμενη εταιρεία διαθέτει ανταποδοτικά κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα προϊόντα στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ενημερωτικό video στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας