Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦ’ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2023

Το 2ο Λύκειο ήταν μέχρι πρόσφατα το σχολείο αυτό που, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δεν τα γνωστοποιούσε, αντίθετα φρόντιζε να τα αποσιωπήσει με κάθε τρόπο.

  • Όσες προσπάθειες είχαν γίνει από τον Σύλλογο γονέων ή τους εκπαιδευτικούς, έβρισκαν πάνω στον “τοίχο”της διεύθυνσης που ήθελε το σχολείο ισάξιο των υπολοίπων -χωρις όμως στην πραγματικότητα να είναι –

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, καμία μομφή προς τον προηγούμενο διευθυντή δεν υπάρχει εδώ. Ο ίδιος ήθελε το καλύτερο για το σχολείο του αλλά το προσπαθούσε με τρόπο εντελώς διαφορετικό από ότι οι υπόλοιποι θέλαμε.

  • Τώρα λοιπόν που η διεύθυνση του σχολείου άλλαξε,με χαρά διαπιστώσαμε ότι οι κοινές μας διεκδικήσεις είναι ζητούμενο όλων.

Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, τόσο με το σύλλογο διδασκόντων όσο και με τη διευθύντρια αλλά και τους μαθητές και το 15μελες και θέλουμε να πιστεύουμε και με τους γονείς.
Κοινός στόχος όλων μας,τα παιδιά μας αν και σε δύσκολες συνθήκες να είναι ισάξια με τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο όχι μόνο εκ των συνθηκών δεν είναι δυνατόν, αλλά βρίσκει και εμπόδια άλλου είδους.

  • Για παράδειγμα,το σχολείο έχει αιτηθεί από την αρχή της χρονιάς τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται στο χώρο και που χρησιμοποιείται από τα υπόλοιπα δύο σχολεία (1ο Γυμνάσιο 1ο Λύκειο) . Αυτό είναι κάτι που δεν είχε ζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει την έγκριση για τη χρήση του.
Σε συνάντηση που έγινε προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα δε στάθηκε εφικτό να βρεθεί λύση καθώς κάποιοι από τους εμπλεκόμενους αποφάσισαν ότι δε συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση στέλνοντας το μήνυμα ότι απλά δε συζητούν και δηλώνοντας έτσι ξεκάθαρα ότι όλα τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Κατηγορηθήκαμε επίσης ότι τους στερήσαμε το γήπεδο μπάσκετ.
Έτσι λοιπόν μέχρι και σήμερα τα παιδιά μας είναι αναγκασμένα να κάνουν γυμναστική στο χώρο που -ολοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι -προαυλιο στερώντας μάλιστα το γήπεδο μπάσκετ από το διπλανό σχολείο.

  • Αναβολή στην αναβολή, καθυστέρηση στην καθυστέρηση και ενώ μεχρι χθες δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι, θεωρώντας ότι ο παιδαγωγικός τους ρόλος ισχύει μόνο για τα “δικα τους” παιδιά, όχι μόνο αρνούνται να παραχωρήσουν το γυμναστήριο αλλά όπως φαίνεται δεν διστάζουν να τα μπλέξουν σε κάτι πέρα για πέρα απίστευτο, σήμερα βεβαιωθηκαμε.

Και εξηγούμε:
Κάθε φορά που συζητείται το θέμα του γυμναστηρίου τυχαία συμβαίνει στο σχολείο κάτι περίεργο!!!
Μπογιές και συνθήματα στους τοίχους, υβριστικά πανό (φωτογραφία πρώτη)

  • Χθες ήχησε ο συναγερμός του σχολείου και η διευθύντρια ενημέρωσε ότι έχουν γίνει ζημιές στα κλιματιστικά (δεύτερη εικόνα) .

 

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της, έχει ενημερωθεί η αστυνομία αλλά και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου,μιας που γυμνά καλώδια είναι εκτεθειμένα εκεί που παιδιά παίζουν αμέριμνα όλη μέρα.

  • Σήμερα όμως, μπήκε το... κερασάκι στην τούρτα μιας που μας γνωστοποιήθηκε ότι με έγγραφό τους οι διευθυντές και οι καθηγητές φυσικής αγωγής των 1ων Γυμνασίου και Λυκείου αρνούνται κατηγορηματικά να εγκρίνουν την χρησιμοποίηση του χώρου από τα δικά μας παιδιά !!!

Εν ολίγοις λένε οι ... παιδαγωγοί ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής έτσι και αλλιώς δεν γίνεται σωστά μιας που μοιράζονται δύο σχολεία ένα χώρο και δεν τους φτάνει άρα το τρίτο σχολείο(το δικό μας)είναι υπερβολή. Μάλιστα μας κατηγορούν ότι στο χώρο που μας φιλοξενούν(!!!)τα κοντέινερ έχουν κάνει κατάληψη στο γήπεδο μπάσκετ που επίσης τους ανήκει και που εξ αιτίας μας δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν!

  • Κανένας δεν μας “φιλοξενει”σε προσωπικό του χώρο. Δεν ζητήσαμε το σπίτι κανενός γυμναστή ή διευθυντή, αντίθετα ζητήσαμε το Δημόσιο γυμναστήριο που βρίσκεται στο χώρο που μας πέταξαν κυριολεκτικά, αφού πρώτα έδιωξαν τους συναδέλφους και τα παιδιά μας από το χώρο του σχολείου που αρχικά τα είχαν στοιβαξει (δεν ξεχνάμε την βαρδια πρωί/απόγευμα που αναγκάστηκε να λειτουργήσει το σχολείο μας αμέσως μετά το σεισμό).

Σήμερα είμαστε πολύ θυμωμένοι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να κερδίσουμε αυτό που είναι το σωστό και το δίκαιο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση οι άνθρωποι του δικού μας σχολείου ΔΕΝ θα αντιδρούσαν με τον τρόπο που το κάνουν τα άλλα δύο σχολεία
Είναι ντροπή κάποιοι να λένε ότι δεν τους φτάνει ένα γυμναστήριο και κάποιοι άλλοι να μην έχουν καν προαύλιο. Και είναι μεγαλύτερη ντροπή αυτό να το λένε παιδαγωγοί.

  • Κυρίως όμως θα πρέπει να πάρει θέση και η δημοτική αρχή η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο αντιδήμαρχος οι οποίοι είναι αρμοδιοι για τη λειτουργία των σχολείων .

Δεν γίνεται να πετάνε το μπαλάκι στους διευθυντές των σχολείων και να λένε “βρειτε τα μεταξύ σας”. Είναι δική τους υποχρέωση να δώσουν τη λύση. Και εκεί φυσικά, θα φανεί και το ποιόν όλων
Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα μιλήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους και τους αρμόδιους ώστε να χρησιμοποιήσουν και τα δικά μας παιδιά το γυμναστήριο.
Θα έχετε ενημέρωση για οποιαδήποτε κίνησή μας. Σας θέλουμε δίπλα μας, δίπλα στα παιδιά και στους δασκάλους τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας