Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ορκίστηκαν τα μέλη του νέου Δ.Σ.-Σίμος: «Χρέος όλων μας ν’ αγωνιστούμε για το καλό της Πετρούπολης»

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2023

 

Πραγματοποιήθηκε χθες (17/12/2023), στο Πολιτιστικό Κέντρο, η ορκωμοσία των μελών που στελεχώνουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πετρούπολης.

2023-OromosiaDS-01

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ανακοίνωσε τις/τους νέες/νέους αντιδημάρχους. Τον τομέα Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας αλλά και αναπληρωτής του δημάρχου αναλαμβάνει ο (και πρώην δήμαρχος της πόλης) Θωμάς Κοτσαμπάς.

2023-OromosiaDS-02

Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την Κοινωνική Πολιτική θα είναι η Ρούλα Κανέλλη. Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τα θέματα Παιδείας θα είναι ο Γιώργος Τσιακίλος. Αρμόδιος για τον τομέα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα είναι ο Γιάννης Κουγέας. Αντιδήμαρχος Οικονομικών θα είναι η Κατερίνα Τσεπέρκα, Διοικητικών Υπηρεσιών η Ξένια Γιώγου και Τεχνικών Υπηρεσιών ο Θανάσης Φιλίππου.

Επιπλέον, ο κύριος Σίμος, γνωστοποίησε πως οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου για το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της 2ας Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα θ’ ανακοινωθούν και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα στελεχώσουν τμήματα και υπηρεσίες του δήμου, ώστε να συνδράμουν στο έργο των αντιδημάρχων.

2023-OromosiaDS-03

Στην τοποθέτησή του ο Β. Σίμος, ανέφερε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους “σιδεροκέφαλες” και “σιδεροκέφαλοι”. Να είμαστε παραγωγικοί, τα επόμενα πέντε χρόνια, για το καλό όλων των δημοτών. Των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας στην πόλη μας.
Εμείς, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είχαμε το σύνθημα: “Προχωράμε όλοι μαζί”. Δεν το είπαμε για να κοροϊδέψουμε, για να υφαρπάξουμε ψήφους. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να δώσουμε λύσεις στα -μικρότερα ή μεγαλύτερα- προβλήματα της Πετρούπολης.

2023-OromosiaDS-04

Σεβόμενοι τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του καθενός. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, πολύ περισσότερο οι παλαιότεροι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Θα επιμείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπαράθεση να παραμείνει σε ιδεολογικό, πολιτικό πλαίσιο.
Να μην υπάρξουν, όπως συνέβη κατά τη θητεία του απερχόμενου Δ.Σ., υποτιμητικές και προσβλητικές επιθέσεις στο πρόσωπο καμιάς και κανενός. Το προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και εγώ, ως δήμαρχος, θα διασφαλίσουμε την ομαλή και ευπρεπή λειτουργία του.

2023-OromosiaDS-05

Έχουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, είναι λογικές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν και κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία έχει τελειώσει. Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή απ’ όλους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά -ως νέα δημοτική αρχή- ότι θα λειτουργήσουμε εντός ενός θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι δημοκρατικό. Δηλαδή, η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Δημοτική Επιτροπή.

2023-OromosiaDS-06

Δεν άρχισα τυχαία την ομιλία μου με την επισήμανση του συνθήματός μας: “Προχωράμε όλοι μαζί”. Το πιστεύουμε. Το δείξαμε και στην προηγούμενη θητεία μας. Όπου, είχαμε την απόλυτη πλειοψηφία αλλά εργαστήκαμε για τη σύνθεση. Συζητούσαμε και αποφασίζαμε τα πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε αυτές τις… ράγες θα πορευτούμε και τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα διοικήσουμε με σεμνότητα και συνέπεια, αναζητώντας τη συνεργασία. Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων, χωρίς να υποτιμάμε καμιά και κανέναν. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα ζητούμενα των δημοτών, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού της Πετρούπολης. Θ’ αντιπαρατεθούμε σε οτιδήποτε εμποδίζει την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων.

2023-OromosiaDS-07

Την πολιτική μας τοποθέτηση τη γνωρίζετε.  Παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε το ασυμβίβαστο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, επιτρέψτε μου τη χρήση της λαϊκής έκφρασης, “θα παίξουμε μπάλα”, σ’ ένα… γήπεδο που είναι αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό.

Έχουμε την εμπειρία, η οποία είναι και μεγαλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία μας, να τα πάμε καλύτερα. Ν’ ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και μαζί με τον λαό της πόλης μας να κάνουμε βήματα προόδου για την Πετρούπολη.

2023-OromosiaDS-08

Πρόοδος για εμάς είναι η επίλυση ή τουλάχιστον η μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση, κάθε ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Από τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Πετρούπολη, ως τα θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και καθημερινότητας. Είναι σημαντικό κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τους κατοίκους της. Τα περισσότερα από τα οποία, δυστυχώς, χρονίζουν.

Πιστεύουμε στη μεγάλη συμμαχία των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανθρώπων που ασχολούνται με την παιδεία, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων του αθλητισμού.

2023-OromosiaDS-09

Είμαστε η δημοτική αρχή αλλά θα εργαστούμε ακούραστα για να είμαστε… αντιπολίτευση, σε οτιδήποτε υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε οτιδήποτε υποβαθμίζει το περιβάλλον, σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη -υπέρ των δημοτών της Πετρούπολης- των δυνατοτήτων που προσφέρει η εποχή μας.

Τα προβλήματα, λίγο πολύ, τα γνωρίζουμε. Όλοι μας κρινόμαστε. Το επόμενο διάστημα πρέπει ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, προκειμένου η πόλη μας ν’ αποκτήσει ένα σύγχρονο κέντρο υγείας. Ν’ απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή. Ν’ αποκτήσει η πόλη μας υποδομές, σε προσχολική αγωγή και παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νέων γονιών.

2023-OromosiaDS-10

Ν’ αποκτήσει, επιτέλους, η Πετρούπολη ένα αθλητικό στάδιο. Το οποίο, θα χαίρονται οι σύλλογοι και η νεολαία της πόλης μας. Δεν θ’ απαριθμήσω τώρα όλα τα ζητήματα που έχει η πόλη. Επαναλαμβάνω, τα γνωρίζουμε όλοι μας.

Θέλω να ευχηθώ, σε καθεμία και καθέναν δημοτική/δημοτικό σύμβουλο προσωπικά και σε όλες/όλους μαζί, στους παρευρισκόμενους, σε κάθε κάτοικο της Πετρούπολης, σε όλον τον κόσμο, καλές γιορτές. Με υγεία, χαρά, ευτυχία και δύναμη».

2023-OromosiaDS-11

Κατόπιν, ο κύριος Σίμος, απηύθυνε πρόσκληση σε όποιον ήθελε να τοποθετηθεί, “ανεξάρτητα αν προβλέπεται. Όποιος θέλει τον λόγο, ευχαρίστως να του δοθεί».

Ο Θόδωρος Λάππας, είπε: “Ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να έχω τον λόγο. Εύχομαι η νέα πενταετία, με τη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να είναι επωφελής για την πόλη και τους δημότες της.
 Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθούμε με παρρησία, με κριτική αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική διάθεση δίπλα στη διοίκηση. Έτσι, ώστε να ολοκληρωθούν αυτά που έχουν ξεκινήσει αλλά και να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις για την πιο βέλτιστη κατάσταση των δημοτών μας.

2023-OromosiaDS-12

Να δώσουμε την εντύπωση εν τοις πράγμασι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί ως μια γροθιά, για την επίλυση προβλημάτων. Για την καλύτερη διευκόλυνση γενικότερα της λειτουργίας στην πόλη αλλά κυρίως των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Οφείλω να σας συγχαρώ κύριε δήμαρχε επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας. Ταυτόχρονα να υποσχεθώ, ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα είμαστε δίπλα σας για κάθε τι».

2023-OromosiaDS-13

Ο Μανώλης Συλλιγνάκης, ευχήθηκε «να είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι άξιοι της πενταετίας που θα έρθει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις 2 Ιανουαρίου».

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας