Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Είσοδος ελεύθερη - Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Προβολή της ταινίας -Καφέ-

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2024

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης θα προβάλει αύριο (24/1), στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις», την ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη, Navid Mihandoost, «Καφέ». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο 2023. Η Λέσχη έχει -εκτός από την ταινία- εξασφαλίσει και θα προβάλει αποκλειστικά ένα ολιγόλεπτο βίντεο, με μήνυμα του σκηνοθέτη μέσα από τη φυλακή του Ιράν, όπου κρατείται, αλλά και με την αδερφή του να αφηγείται την ιστορία του Navid Mihandoost.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένα παροξυσμικό όνειρο αναδύεται από τα βάθη της φιλμογραφίας του Κισλόφσκι και ξυπνά τον καταδικασμένο Ιρανό σκηνοθέτη Σοχράμπ που, καθώς του απαγορεύεται να γυρίζει ταινίες, περνά τις μέρες του σε ένα συνοικιακό καφέ. Το αίτημα, ωστόσο, μιας νεαρής να παρουσιάσει την περφόρμανς της στο μαγαζί θα σημάνει νέους μπελάδες, τόσο για τον ήδη ταλαιπωρημένο του γάμο όσο και για τις τεταμένες σχέσεις του με τις αρχές που τον πιέζουν να δώσει "ζουμερές' πληροφορίες αν θέλει να πέσει στα μαλακά.

Μέσα από μια ευφάνταστη απόπειρα αυτοβιογραφίας, ο σκηνοθέτης μάς καλεί να δοκιμάσουμε ένα νέο και αναμφίβολα ασυνήθιστο χαρμάνι του ιρανικού σινεμά, αφήνοντας μια επίγευση σαρδόνιας στηλίτευσης του βαθιά οπισθοδρομικού και ανελεύθερου καθεστώτος της πατρίδας του. Αθεράπευτα σινεφιλικό δράμα δωματίου, με επίκεντρο έναν ήρωα ζεν και ασυμβίβαστο που παραπέμπει στον Νάνι Μορέτι, και αιχμή του δόρατος το χιούμορ απέναντι σε ό,τι είναι συστημικά παράλογο.

Ιράν (2023) | Διάρκεια: 96' | Σκηνοθεσία/Σενάριο: Navid Mihandoost | Διεύθυνση φωτογραφίας: Farhad Soleimani | Μοντάζ: Parisa Parvin Nia | Ήχος: Amirhosein Golmohamadi, Mojtaba Asadi, Amir Nakhjavan | Μουσική: Fardin Khalatbari | Ηθοποιοί: Ramin Sayar Dashti, Setareh Maleki, Mahsa Mahjoor, Mehdi Sajadifar, Masood Esmaeeli.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας