Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης: Παράσταση διαμαρτυρίας - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2024

 

Σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην Αθήνα.Στη παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων της Δυτικής Αθήνας που κάλεσαν και στην κινητοποίηση, τα Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Περιστερίου, των Αγίων Αναργύρων και της Πετρούπολης-Ίλιον-Καματερού, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων, εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών της περιοχής. Η Πετρούπολη εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης κο Πάκο Δημήτρη και από την αντιδήμαρχο του Δήμου Πετρούπολης κα Γιώγου Ξένια. Από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην συζήτηση συμμετείχαν ο Διευθυντής κος Ψαχούλας Ιωάννης και οι κκ Μπαλιώτη Κωστούλα (αναπληρώτρια προϊσταμένη αυτοτελούς Διεύθυνσης) και Μπογιατζιδάκη Ελένη (υπεύθυνη θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Όλοι οι φορείς τόνισαν ότι οι μαθητές, τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι μαθητές που έχουν ανάγκες. Ανάγκες που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούνται από τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις. Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις έγιναν με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων, (εξορθολογισμό το είχε ονομάσει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας - τακτοποίηση την ονόμασε ο Περιφερειακός διευθυντής). Δηλώσαμε όλοι την αντίθεση τόσο της σχολικής κοινότητας ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας (Εκπαιδευτικοί-Γονείς-Μαθητές) όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων. Δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι συγχωνεύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία, η κατάσταση με τα τμήματα των 25 μαθητών θα γίνει χειρότερη.

Ειδικά για την Πετρούπολη, εκθέσαμε την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τα πλήρη τμήματα, με το 2ο ΓΕΛ και τις 9 αίθουσες νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε containers, με τις αίθουσες διδασκαλίας που έχουν γίνει κλείνοντας αίθουσες εκδηλώσεων, βιβλιοθήκες, αποθήκες. Τέλος, αναφερθήκαμε, στην περίπτωση των δύο υπό-συγχώνευση νηπιαγωγείων που ακόμα και στην παρούσα κατάσταση τα παιδιά δεν χωράνε και όχι με 70 μαθητές που προβλέπονται ότι θα φοιτούν από του χρόνου. Στην Πετρούπολη έχουμε ανάγκη ίδρυσης νέων σχολείων και όχι καταργήσεις.

Ο κος Ψαχούλας τόνισε ότι κατανοεί τα αιτήματα αλλά οι προτάσεις συγχώνευσης είναι στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος, επισήμανε δε ότι η απόφαση ανήκει στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει -έπειτα και από την πίεση των φορέων- τις περιπτώσεις που οι συγχωνεύσεις μπορεί να προκαλέσουν θέμα με την ασφάλεια των μαθητών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.Το γενικό συμπέρασμα από την συνάντηση είναι ότι χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Αν σήμερα οι φορείς δεν διοργάνωναν την παράσταση διαμαρτυρίας η εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα ήταν σίγουρα θετική και αδιαπραγμάτευτη. Το πρώτο βήμα έγινε. Η επόμενη κίνηση θα είναι κινητοποίηση όλων των φορέων της Δυτικής Αθήνας στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα παρθεί και η τελική απόφαση.

 

(Κοινό Δελτίο Τύπου όλων των φορέων θα δημοσιευθεί άμεσα)Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Πετρούπολης


 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας