Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης για την κινητοποίηση στις 13 Απρίλη 2024.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης:

Την Κυριακή 31/03 το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων συμμετείχαμε στη σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή την κινητοποίηση στην οποία καλεί το Σάββατο 13 Απριλίου.

Η κινητοποίηση αποτελεί μία αρχική αντίδραση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και είναι εμφανή στην καθημερινότητα όλων μας.

  •         Προβλήματα που συναντάμε και εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά στα σχολεία μας, με έλλειψη σχολικής στέγης ακόμη και ολόκληρων σχολικών μονάδων(2ο ΓΕΛ) με τις ελλιπείς συντηρήσεις, την ανυπαρξία αμφιθεάτρων και το μη επαρκές προσωπικό καθαριότητας. 

Τα συναντάνε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται η έλλειψη σχολικής φύλαξης. Τα βιώνουν τα παιδιά μας που στην πιο τρυφερή τους ηλικία βρίσκονται καθημερινά στα κοντέινερς αντί για σύγχρονες υποδομές που θα στεγάζουν τα νηπιαγωγεία τους. 

  • Τα συναντάμε, γονείς και τα παιδιά μας που δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε καμία ουσιαστική παροχή υγείας σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που θα μπορούσε να έχει η πόλη μας. Τα βιώνουμε καθημερινά με τις συνέπειες που έχει η υγεία μας από την ύπαρξη της χωματερής (αύξηση των νεοπλασιών). Ακόμα και η απειλή να καταστεί το βουνό μας οικόπεδα για χάρη μικρών και μεγάλων συμφερόντων και να χάσουμε τον μοναδικό πνεύμονα ανάσας.

        Απέναντι σε όλα αυτά και στην αιτία που τα προκαλεί δεν μπορούμε να σταθούμε απαθείς. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την πολιτική που εξασφαλίζει όλο και λιγότερη χρηματοδότηση στους δήμους, κάτι που έχει αντίκτυπο μεταξύ άλλων και στην χρηματοδότηση που λαμβάνουν τα σχολεία των παιδιών μας. Είναι ενδεικτική η φετινή πρώτη δόση που έλαβε ο Δήμος για τα σχολεία… μειωμένη κατά 33%!!!

  •         Δεν μπορούμε να δεχθούμε την πολιτική που απαγορεύει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες, όπως τα Τεχνικά Συνεργεία και να γίνεται δύσκολη ακόμα και η καθημερινή λειτουργία με την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία μας.

        Πρέπει να αναλογιστούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στην καθημερινότητα των παιδιών μας και την δική μας! Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να δώσουμε και στα παιδιά μας παράδειγμα ότι πρέπει να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

        Συμπορευόμαστε στο κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης και καλούμε όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις συμπόρευσης και συμμετοχής στο διεκδικητικό πλαίσιο που αναδεικνύει και ο Δήμος, καθώς και στη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου το Σάββατο 13 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία “Ηρώ” και στην πορεία στην λεωφόρο της 25ης Μαρτίου.

  •         Στην κοινή στόχευση που έχουμε και στην διεκδίκηση για σύγχρονα σχολεία, με επαρκή χρηματοδότηση, καθαριότητα και φύλαξη και προκειμένου να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη πνοή και ώθηση στη συμμετοχή των γονέων, καλούμε όσα ΔΣ επιθυμούν να συντονιστούμε και κάθε σχολείο – σχολικό συγκρότημα να αναδείξει τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες ή προβλήματα που αντιμετωπίζει.

        Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το  2ο Λύκειο μπορεί να αναδείξει το φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης. Επίσης, τα νηπιαγωγεία μπορούν είτε με τη δημιουργία πανό είτε πλακάτ, ή με οποιονδήποτε τρόπο σκεφτούν και θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για τα κοντέινερς και να αναδείξουν το ζήτημα της σχολικής στέγης ή το ζήτημα πρόσληψης παιδιάτρων σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Αντίστοιχα, τα 1ο και 16ο Νηπιαγωγεία να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις. Τα σχολεία στην Άνω Πετρ/λη 1ο – 4ο – 5ο Δημοτικά να αναδείξουν το ζήτημα της χωματερής. Οι σχολικές μονάδες των 4ου Γυμνασίου, 3ου ΓΕΛ, 8ου Δημοτικού σχολείου κ.ά. με τις καταπατήσεις στο Ποικίλο Όρος, κ.ο.κ.

 

“Παλεύουμε και θέλουμε μια πόλη καλύτερη.

 

  • Μια πόλη με σύγχρονα σχολικά κτίρια.
  • Μια πόλη με ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.
  • Μια πόλη χωρίς Χωματερή που επιβαρύνει την υγεία μας.
  • Μια πόλη καθαρή, με διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού.
  • Μια πόλη χωρίς κίνηση με σύγχρονες δημόσιες συγκοινωνίες.
  • Μια πόλη με σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις προσβάσιμες για όλους.
  • Μια πόλη με υψηλής ποιότητας πολιτιστικές δραστηριότητες”.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας