Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αντίπαλός μας δεν είναι τα προσφυγόπουλα, απέναντί μας έχουμε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους δημιουργούν πολέμους και φτώχεια με θύματα πάντα τους λαούς.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

 Ανακοίνωση από την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ' όνομα που μας δίναν:

 

«Μετανάστες».

 

θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους.

 

Εμείς, ωστόσο,

 

δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,

 

λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη.

 

Ούτε και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε

 

να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.

 

Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

 

Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα 'ναι, μα εξορία.

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

Αντίπαλός μας δεν είναι τα προσφυγόπουλα, απέναντί μας έχουμε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους δημιουργούν πολέμους και φτώχεια με θύματα πάντα τους λαούς.

 

Από τους αναγκαστικά εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο, οι μισοί είναι παιδιά…

 

  • Ο αριθμός όσων χωρίστηκαν από τους γονείς τους ή ταξίδευαν μόνα τους, εκτεθειμένα στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη βία σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους έφτασε τα τελευταία χρόνια σε ανησυχητικό επίπεδο…. πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν τις ακτές του Αιγαίου, αναζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη, ξεριζωμένοι από τη βία, τον πόλεμο και τις διώξεις στην πατρίδα τους. Ανεξάρτητα από το αν έχουν χαρτιά ή όχι, από το αν έφυγαν από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν είναι παιδιά που έχουν ανάγκη από ασφάλεια και αξιοπρέπεια, που πρέπει να βρουν προστασία, αποδοχή και υποστήριξη.

 

Σε αυτή τη βάση χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, για πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, ιατρικής και νομικής στήριξης.

 

  • Αυτό σημαίνει ότι το κράτος με αποκλειστική ευθύνη, πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία τους, που να μην σταματά στην ενηλικίωση, την κοινωνική τους ένταξη, την πρόσβαση στην παιδεία και υγεία και την φιλοξενία τους σε κατάλληλους -ασφαλείς χώρους με ειδικευμένο προσωπικό.

 

Καταδικάζουμε την πολιτική της Ε.Ε και των Κυβερνήσεων που την στηρίζουν- που αναθέτει την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού σε κάθε είδους ΜΚΟ τις οποίες επιχορηγούν με εκατομμύρια και όχι σε κρατικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν ολοκληρωμένα και με σταθερότητα να στηρίξουν ουσιαστικά τα θύματα και οι οποίες μεθοδευμένα υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται. 

  • Καλούμε όλους τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν στις γειτονιές τους και στα σχολεία τους, τα προσφυγόπουλα, καθώς επίσης να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τυχόν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα θύματα δηλαδή και όχι τον πραγματικό θύτη.

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το ΔΣ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας