Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ξανά σε ρόλο «Μυνχάουζεν» ο κύριος Βλάχος επισημαίνει η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2024

 

 

Ανακοίνωση από την διοίκηση του δήμου Πετρούπολης σχετικά με ανάρτηση του κ. Στέφανου Βλάχου:

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Πετρούπολη», Στέφανος Βλάχος, επιδόθηκε ξανά -με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης- στην αγαπημένη ασχολία του. Τη διασπορά ψεμάτων, τη συκοφάντηση και τη λασπολογία.

 

  • Θυμίζουμε ότι, τέλος Ιουλίου διέδιδε ψεύδη για υποτιθέμενη ρίψη λυματολάσπης στη χωματερή και όταν κλήθηκε να καταθέσει στον Δήμο τις… πληροφορίες του, έκανε τον «Κινέζο».


Τώρα, πιστός θιασώτης της γκαιμπελικής άποψης «λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει», κατασκεύασε (με συντελεστή ψέματος υπερπολλαπλάσιο των ευεργετικών, για τους εργολάβους, συντελεστών δόμησης) αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στις σκανδαλώδεις διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.).

  • Κατηγορεί τη Διοίκηση του Δήμου ότι δεν έκανε τίποτα για 10 μήνες, επικαλούμενος απόφαση που έλαβε (στην 8η τακτική συνεδρίασή του) το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, και η οποία υλοποιήθηκε…


Κατά τη συζήτηση στο Δ.Σ. ο κύριος Βλάχος δεν πρότεινε κάτι επιπλέον από τα εισηγούμενα και μετά από 7 μήνες… θυμήθηκε ότι έπρεπε ο Δήμος να κάνει κάτι επιπλέον.

  • Ας θυμίσουμε, λοιπόν, στον κύριο Βλάχο πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να ζητήσουμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών όταν γίνεται χρήση των ευεργετικών για τους εργολάβους διατάξεων. Το πράξαμε.


Ο Δήμος Πετρούπολης δεν έχει Πολεοδομία, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εκδώσει εσωτερικό «εντέλλεσθε» για αναστολή αδειών. Έτσι, έκανε ότι έπρεπε ώστε να λάβει αυτή την απόφαση ο Δήμος Αιγάλεω που έχει Πολεοδομία και την αρμοδιότητα.

  • Τι άλλο «ξεχνάει» ο πρώην Δήμαρχος; Ο επίδικος νόμος 4067 ψηφίστηκε το 2012 και έκτοτε έγιναν αρκετές τροποποιήσεις του, μέχρι τη θεσμοθέτηση των μπόνους το 2020. Επί της θητείας του γιατί δεν έκανε την προσφυγή που τώρα δηλώνει πως έπρεπε να είχε γίνει και άφησε να χαθούν σχεδόν τέσσερα χρόνια;


Η Διοίκηση του Δήμου και συνολικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν ασκεί επιλεκτική κριτική στον Ν.Ο.Κ., όπως ο κύριος Βλάχος και άλλοι Δήμαρχοι.

  • Οι οποίοι, δεν λένε κουβέντα για το γεγονός πως ο Κανονισμός είναι μέρος των εφαρμοζόμενων πολιτικών που αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και θυσιάζουν τις ζωές μας και το περιβάλλον για τα κέρδη του κεφαλαίου.


Δεν βγάζουν άχνα για την καθοριστική συμβολή του Ν.Ο.Κ. στο έγκλημα με τις «φαραωνικές» κατασκευές στο μεγαλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης, αυτό της «LAMDA DEVELOPMENT» στο Ελληνικό, εκεί δεν τους ενοχλούν όσα προβλέπει.

  • Ούτε λέξη δεν λένε για την έκδοση πολεοδομικών αδειών χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χωρίς πρόβλεψη αναγκαίων υποδομών, επαρκών κοινόχρηστων χώρων, για την απουσία συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού και για τα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια με τα διάφορα πιστοποιητικά ταυτότητας κτιρίου.


Όταν διαβάσαμε την αναφορά στο θέμα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, αντανακλαστικά, αναρωτηθήκαμε «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»; Προφανώς, βέβαια, και η απάντηση είναι όχι, ο κύριος Βλάχος είναι καθ’ έξιν συκοφάντης.

  • Ας του θυμίσουμε, λοιπόν, πως εναντίον του νόμου που ίσχυε το 1995 προσέφυγε η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Γιώργο Γιώγο, και πέτυχε την ακύρωσή του και στο 5ο Τμήμα και στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Το ίδιο συνέβη κι όταν επιχειρήθηκε με νέο παρεμφερή νόμο να γίνει η μεταφορά συντελεστών δόμησης. Το 1999 το ανώτερο ύψος κτιρίου από τα 21,5 μέτρα πήγε στα 18…


Το αν θα θυσιάζει κάποιος τον αυτοσεβασμό του στην πολιτική σκοπιμότητα ή όχι είναι προσωπική επιλογή. Όμως, κύριε Βλάχο, πάει πολύ να κάνετε από καθέδρας υποδείξεις εσείς που δημόσια παραδεχτήκατε ότι δεν γνωρίζατε ότι το οικόπεδο που επιλέξατε να χτιστεί το Δημαρχείο δεν ανήκει στον Δήμο...

  • Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τον πρώην Δήμαρχο να μην επιχειρεί -με ψέματα και λασπολογίες που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες- να εμποδίσει τη συνεχή προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή για να βελτιωθεί, με έργα κι όχι στα λόγια, η καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της. Αφού δεν θέλει και δεν μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά στο έργο της Διοίκησης, για το καλό της Πετρούπολης, τουλάχιστον ας μην επιχειρεί συνεχώς να το εμποδίσει ή/και να το διαβάλλει. 

 

Η ανάρτηση του κ. Βλάχου:

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος

 ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ———- —— —— ————

Ως γνωστόν , με την εφαρμογή του νέου οικοδομικού κανονισμού ( ΝΟΚ ) , διδεται μπόνους ορόφων στους κατασκευαστές «ενεργειακών ;; κτιρίων. Αποτέλεσμα αυτού του νόμου είναι να ξεφυτρώνουν πανύψηλα κτιρια ( έως κ επτά ορόφων ) σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. Το ίδιο έγινε και στην πόλη μας.

Η Πετρούπολη πλέον κινδυνεύει να γίνει μία πόλη όπου δεν θα μπορείς να ζεις. Παντού χτίζονται πολυώροφα κτίρια αφού γκρεμίζονται ακόμη και τα παλιά διόροφα. Εκτός από την αισθητική ασχήμια Δημιουργούνται και προβλήματα συγχρωτισμού, κυκλοφοριακού, ποιότητας ζωής, σε μια πόλη που έχει φτάσει στα όρια της.Δεν μπορεί να πυκνώσει και να ψηλώσει άλλο …

Η Πετρούπολη έγινε η χαρά του εργολάβου !!!— μαζί με Στεφανος Γαβριηλ ΒλαχοςΒ.Όλοι οι θιγομενοι δήμοι αντέδρασαν Βίαια απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό. Οι περισσότεροι προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν.

Σταμάτησαν τα ανοσιουργήματά. Όλοι προσέφυγαν εκτός από ένα δήμο. Μαντέψτε ποιον. Τον Δήμο ΠετρούποληςΠαρά το γεγονός ότι πήραμε ομόφωνη απόφαση στο ΔΣ αρχές του χρόνου, κατά του νόμου , εντούτοις επί 10 μήνες η τωρινή διοίκηση του ΚΚΕ δεν έκανε σκανδαλωδώς τίποτα. Δεν προέβαλλε καμμία αντίσταση .

Την 11/10/24 άρχισε να συζητείται στο ΣΤΕ η προσφυγή 13 Δήμων .ΕΥΤΥΧΩΣ για την πόλη μας θα βγάλουν άλλοι για μας τα κάστανα από τη φωτιά !!!Για να σώσουμε ότι δηποτε αν σώζεται που λέει το γνωστό άσμα . Ας ελπίσουμε , με την συμβολή των άλλων …Δυστυχώς το παρελθόν αυτής της παράταξης έχει να επιδείξει και άλλον Ηράκλειο Άθλο εις βάρος της Πόλης.

Επι των ημερών τους έγινε η περίφημη μεταφορά συντελεστή δόμησης , με αποτέλεσμα η πάνωΠετρούπολη να μεταβληθεί σε Κυψέλη…..Επι των ημερών τους επίσης η Πετρούπολη είχε συρρικνωθεί στον Οδό Κων/πολεως , οδό Κύπρου , κ οδό Ελαιών . Είχαν χάσει όλα τα δικαστήρια ορίων με το Ιλιον και έβαζαν τον κόσμο να επιδίδεται σε επαναστατική Γυμναστική !!!

Το μείζον θέμα των ορίων λυθηκε από εμάς στην πρώτη μας θητεία με αποτέλεσμα η Πετρούπολη να επεκταθεί στην οδό Ιγνατιου , οδό Συρράκου , οδό Κλεισούρας στο Πανόραμα .Προσθέσαμε 15000 κατοίκους στην Πόλη και ο Δήμος αύξησε τα έσοδα κατά πολύ . Αυτα επι του παρόντος . Έργα και ημέρες !!!

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας