Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Κινητοποίηση για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2026

 

Κινητοποίηση έξω από τη χωματερή στη Φυλή έγινε χτες το πρωί, στο πλαίσιο της τρίμηνης ενημερωτικής καμπάνιας του δήμου Πετρούπολης και διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δήμους και τους κατοίκους, όπως η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η ελλιπής Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσει η εγκληματική λειτουργία της χωματερής της Φυλής και να μη δημιουργηθεί εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Πετρούπολης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, ανέφερε: «Η σημερινή είναι η πρώτη από τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι ζωές μας δεν είναι για τα σκουπίδια, εκεί ανήκουν οι πολιτικές που υλοποιούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής, και έχουν ως κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματιών που διαχειρίζονται τα απορρίμματα».

Μίλησε για τις αρνητικές συνέπειες από τη λειτουργία της χωματερής και επισήμανε πως η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι τεχνικό αλλά πρώτιστα πολιτικό ζήτημα.

Τόνισε ότι «πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να σταματήσει να θυσιάζεται η υγεία μας και το περιβάλλον στον βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων» και πρόσθεσε πως «η διαχείριση πρέπει να γίνεται με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και του περιβάλλοντος, με την αξιοποίηση όλων των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων».

Ενημέρωσε πως ήδη συλλέγονται ηλεκτρονικά (http://tinyurl.com/ochi-sti-chomateri) και έντυπα υπογραφές που θα κατατεθούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να αποτυπωθεί το παλλαϊκό αίτημα να κλείσει εδώ και τώρα η χωματερή.

Τέλος, κάλεσε τα Δημοτικά Συμβούλια των ΟΤΑ της Δυτικής Αθήνας, Δυτικής Αττικής και ακόμα περισσότερους φορείς και σωματεία να συμμετέχουν στην προσπάθεια και διαβεβαίωσε πως ο δήμος Πετρούπολης δεν θα σταματήσει να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων προς όφελος των κατοίκων.

Την ευθύνη των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών για την εγκληματική λειτουργία, επί δεκαετίες, της χωματερής, την ανάγκη να διευρυνθεί και να ενταθεί ο αγώνας για να σταματήσει η λειτουργία του ΟΕΔΑ Φυλής και να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων επισήμαναν στις παρεμβάσεις τους ο Χρ. Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, ο Β. Παπαπαναγιώτου από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Φυλής, ο Αλ. Τσοκάνης, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπροπύργου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Αγγελική Παπαδάτου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φυλής.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας