Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Άδικες και απαράδεκτες μετακινήσεις υπαλλήλων και τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021

 

 

Ανακοίνωση από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ σχετικά με τη σχέση διοίκησης - εργαζομένων:

 

Το νέο επεισόδιο της αντεργατικής επίθεσης στους εργαζόμενους του Δήμου, με τις άδικες και απαράδεκτες μετακινήσεις υπαλλήλων και τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία.

 

Έχουν προηγηθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο θητείας της Δημοτικής Αρχής, το κλείσιμο των πολιτιστικών τμημάτων με το πέταγμα των εργαζόμενων δασκάλων στην ανεργία, η εχθρική στάση απέναντι σε όλους τους εργαζομένους που διεκδικούσαν και δικαιώνονταν δικαστικά και η πρωτοφανής άρνηση να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, η άσκηση έφεσης σε αποφάσεις που δικαιώνουν πρωτόδικα τους εργαζόμενους, ακόμα και παράνομα ενεργώντας απέναντι στην εκφρασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Όλη αυτή την περίοδο πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες εργαζόμενων για την απαξιωτική, αυταρχική και απειλητική συμπεριφορά του Δημάρχου, ορισμένων στελεχών της Διοίκησης και του Γενικού Γραμματέα απέναντι στους εργαζόμενους. 

 

Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού με τη νέα απόφαση της, συνεχίζει τον κατήφορο της τρομοκράτησης και της αυταρχικότητας απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου, πριν να προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε, από την επιστροφή ως απαράδεκτου από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, του αντιδημοκρατικού και φωτογραφικού οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας που προσπάθησε να περάσει και με τη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Πολίτες σε Δράση).

 

Ήδη από την προεκλογική περίοδο που η σημερινή Δημοτική Αρχή «έσταζε μέλι» και έταζε «γη και ύδωρ» στους εργαζόμενους του Δήμου και τους Δημότες, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προειδοποιήσει για τη στάση που θα ακολουθούσε η παράταξη Ντηνιακού απέναντι τους. Δυστυχώς και οι πιο κακοπροαίρετοι, έχουν μείνει πλέον άλαλοι.

 

Η εκτίμηση μας αυτή δεν ήταν προφητεία, αλλά πήγαζε από το βίο και την πολιτεία των πολιτικών κομμάτων και δυνάμεων που στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη διοίκηση. Κυρίως προκύπτει από τη πλούσια εμπειρία που έχουν πλέον οι εργαζόμενοι από όλους αυτούς που εμφανίζονται ως «νέοι» και «άφθαρτοι», ως «σωτήρες» και «έτοιμοι για κάθαρση», για όσους αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «μισθολογικό κόστος» ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ένα σύστημα που σαπίζει και εναντιώνεται με μίσος στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

 

Τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος της απάντησης της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες του σωματείου των εργαζόμενων και των ανώτερων συνδικαλιστικών τους οργάνων, αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο το δίκιο των εργαζόμενων. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να χαρακτηρίζονται από τη Διοίκηση από τη μια «συνεργάτες» και από την άλλη «παράγοντες που ξεβολεύονται», που εκφράζουν «προσωπικές επιδιώξεις» μέσα σε «γραφειοκρατικό άβατο».

 

Αναποτελεσματικοί για τα συμφέροντα του Χαϊδαριώτικου λαού, δεν είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου αλλά η Διοίκηση του και ο Δήμαρχος, που δυο χρόνια δεν έχουν να επιδείξουν το παραμικρό πέραν της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν μειώνει φόρους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, που επιτίθεται με διάφορα προσχήματα σε όλα τα ζωντανά κύτταρα που λειτουργούν στο Δήμο (αθλητικά, πολιτιστικά σωματεία, εθνικοτοπικοί και φορείς), που προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει κομμάτια του Δήμου. Μάλλον για τη «βρώμικη δουλειά» χρειάζεται να υπάρξει από την μεριά των εργαζόμενων «σιγή νεκροταφείου» και «συνεργάτες» διατεθειμένοι να αφήσουν ανενόχλητη τη Δημοτική Αρχή.

 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:

 

να σταματήσει άμεσα την αντεργατικές επιθέσεις στους εργαζόμενους και να πάρει πίσω τις άδικες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις υπαλλήλων και εργαζομένων από τις «θέσεις ευθύνης» τους.

να σταματήσει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους για δικές της ευθύνες, και καθυστερήσεις και να μαζέψει τα διάφορα καλοπληρωμένα troll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που «ουρλιάζουν» για τεμπέληδες κ αλλά «γνωστά» επιχειρήματα εναντίον τους, για να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους είμαστε σίγουροι ότι δεν εκβιάζονται και θα δώσουν την αγωνιστική απάντηση που πρέπει. Ο λαός και οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα ανατρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης όπως έκαναν στο παρελθόν.

 

Υ.Γ: έχουν ήδη κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια και σκέψεις της Δημοτικής Αρχής, να ιδιωτικοποιήσει κομμάτια των υπηρεσιών, που εντελώς τυχαία ανήκουν και οι εργαζόμενοι που μετακινούνται. Προειδοποιούμε τη Δημοτική Αρχή να μείνει στις σκέψεις.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας