Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ.Αρσένης: Ξεκολλά η παραχώρηση του Μπλοκ 15, ‘ναι μεν αλλά’ κυβέρνησης για την παραχώρηση έκτασης 66 στρ. για χώρο πρασίνου στο Χαϊδάρι

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2021

 

 

Διαδικαστικά κωλύματα επικαλέστηκε ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος για την καθυστέρηση της παραχώρησης 66 στρεμμάτων από τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου προς το Δήμο Χαϊδαρίου κατά τη διάρκεια χθεσινής συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25.

 

Ο κ. Αρσένης επανερχόμενος στο θέμα της αποδέσμευσης δασικών εκτάσεων των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και παραχώρησης 66 στρεμμάτων και του Μπλοκ 15 στο Δήμο μετά από αντίστοιχη σχετική ερώτησή του στις 12.12.2019 μίλησε για τα ανούσια εμπόδια που προβάλλει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και είπε ότι «το να μπαίνει σαν προϋπόθεση (από το υπουργείο) να παραιτηθεί των διεκδικήσεών -για μια απειροελάχιστη έκταση- ο Δήμος για να συζητήσει το ΤΕΘΑ εάν θα του δώσει τα 66 στρέμματα πρασίνου, νομίζω ότι πραγματικά ανήκει σε άλλες εποχές και άλλες νοοτροπίες. Φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή εκ μέρους των ανθρώπων που διαχειρίζονται το ζήτημα αυτό στο ΤΕΘΑ». Υπενθυμίζουμε ότι η παραχώρηση του Μπλοκ15 και της περί αυτού έκτασης ήταν αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη όταν ήταν ο ίδιος απλός βουλευτής της περιοχής, αλλά και επί δύο φορές δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού  κ. Καραμανλή.

 

«Να γίνει αυτός ο χώρος ένα κομμάτι τελικά του μεγάλου αρχαιολογικού, ιστορικού και φυσικού περιπάτου των στενών του Δαφνίου, που μπορεί να συνδυάζουν το Μπλοκ 15 με τον Κήπο Διομήδους, με τη Μονή Δαφνίου, με τα τμήματα της Ιεράς Οδού που έχουν απομείνει» επεσήμανε ο κ. Αρσένης.

 

Τέλος, ο κ. Αρσένης ζήτησε το χρονοδιάγραμμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων και σκοπευτηρίων μέσα στον αστικό ιστό, χώρων που στην πράξη δεν χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας