Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κανένα χαράτσι δεν έχει συζητηθεί να επιβληθεί στα αθλητικά σωματεία τονίζει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2021

 

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Χαϊδαρίου διαψεύδει δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο για χαράτσι στα αθλητικά σωματεία  για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου για τις προπονήσεις τους.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο πληροφορηθήκαμε την πραγματοποίηση συνάντησης αθλητικών σωματείων της πόλης μας την προηγούμενη Πέμπτη 1/4 και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.

  Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι  σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «συζητήθηκε το θέμα του τέλους χρήσης γηπέδων που προωθεί η Δημοτική Αρχή ώστε να επιβληθεί στα σωματεία».  Η αναφορά αυτή  φανερώνει ότι υπάρχει τουλάχιστον εσφαλμένη πληροφόρηση ή ακόμη και σκόπιμη παραπληροφόρηση των σωματείων. Την ώρα μάλιστα που τα περισσότερα έχουν ήδη ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. 

Κανένα «χαράτσι», όπως αναληθώς γράφτηκε, δεν έχει συζητηθεί καν να επιβληθεί στα αθλητικά σωματεία  για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου για τις προπονήσεις τους.  Ο Κανονισμός λειτουργίας των Αθλητικών χώρων του Δήμου δεν έχει ακόμη καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. 

Μετά τη διαβούλευση η οποία και θα διαρκέσει 2 με 3 μήνες και θα ακουστούν όλες οι απόψεις, θα αποφασίσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνη της η Δημοτική αρχή η οποία ως γνωστόν δεν έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ. Οπότε απορούμε πού στηρίζονται τέτοιες φήμες, ποιά σκοπιμότητα μπορεί να κρύβουν αυτές, και τί άλλο μπορεί να θέλουν να καλύψουν.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον Κανονισμό, το μόνο που μπορεί να εισέλθει προς συζήτηση και το οποίο όπως προαναφέραμε θα αποφασιστεί συλλογικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το ειδικό ζήτημα  δυο αθλημάτων, της κολύμβησης και της αντισφαίρισης,  τα οποία απαιτούν ειδικές εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή τους.  

Τα σωματεία ή όμιλοι που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα αυτά, είναι γνωστό ότι  έχουν και προφανώς θα συνεχίσουν να έχουν χρόνο δωρεάν χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας. Θέμα προς συζήτηση θα είναι εαν μέρος του υπόλοιπου χρόνου που διατίθεται στο ευρύ κοινό,  που έχει και αυτό την επιθυμία και το δικαίωμα να αθληθεί, υπάρχει υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα να  παραχωρηθεί από τον Δήμο στον όμιλο . 

Η Δημοτική Αρχή την ευαισθησία της πάνω στο θέμα του κόβιντ και τις οικονομικές  επιπτώσεις αυτού στους αθλούμενους γενικότερα, την  επιδεικνύει  εδώ και καιρό,  όταν στο κύριο άθλημα που επιτρέπεται μέχρι σήμερα, την αντισφαίριση, η οποίο βρίσκει μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένη ανταπόκριση από το κοινό λόγω της μη αναστολής των δραστηριοτήτων της -σε αντίθεση με τις δραστηριότητες των υπόλοιπων αθλημάτων οι οποίες είναι σχεδόν κλειστές,  δεν επιβάλει καμία επιβάρυνση τόσο στο σύλλογο όσο και ατομικά στους Δημότες.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα, σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Χαϊδαρίου συμφωνεί με την αναγκαιότητα να σχεδιαστούν και να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και έχει ήδη ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.  

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας