Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους 200 εκτελεσθέντες της Πρωτομαγιάς του 1944

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2021

 

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου τίμησε και φέτος τη Μνήμη των 200 Ακροναυπλιωτών κρατουμένων του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που εκτελέσθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 8 Μαϊου μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Μπλοκ 15, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.  Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση Θεόδωρος Σπηλιόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Κώστας Ασπρογέρακας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αλεξόπουλος εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη Χαϊδάρι Ψηλά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μάνος Πετούσης. 

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά της Ελληνικής  Εθνικής Αντίστασης 1941-44 στον αγώνα  των λαών για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η προσφορά αυτή, όπως είπε ο Δήμαρχος,  πρέπει να τιμηθεί με τη δημιουργία στο Μπλοκ 15 του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης. Ο μεγάλος αυτός στόχος του Δήμου Χαϊδαρίου πλησιάζει στην υλοποίησή του,  παράλληλα  μάλιστα με την χάραξη ανεξάρτητης οδού εισόδου στο Μπλοκ 15 από κοντινό σημείο του Δήμου.  Σύντομα το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στο κτίριο του Μπλοκ 15 θα δέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διατηρώντας άσβεστη την Ιστορική Μνήμη και μεταλαμπαδεύοντας την στις επόμενες γενιές. 

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 9 Μαϊου, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου παρευρέθη και κατέθεσε στεφάνι στην αντίστοιχη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές που διοργάνωσε ο Δήμος Καισαριανής στον χώρο της θυσίας τους, το Σκοπευτήριο Καισαριανής. 















Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας