Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ελένη Μπέλλα: ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ; 300 ευρώ το μήνα προτείνει η Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου για την χρήση των γηπέδων τένις

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021

 

Ανακοίνωση της π. αντιδημάρχου Χαϊδαρίου κας Ελένης Μπέλλα για την κατάσταση με τα γήπεδα τένις και τον όμιλο τένις:

Ας απαντήσει πρώτα η κυρία Χατζή, πρόεδρος του αθλητικού ομίλου τένις, σε όσα της καταλογίζονται: 

1.Για την αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας –δημοτικής περιουσίας όταν ήταν δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού. 

2. Για την αυθαίρετη κατασκευή τριών γηπέδων τένις στον υπό κατάληψη χώρο σε συνεργασία με την τότε διοίκηση του Δήμου της οποίας ήταν μέλος. 

3. Για την επί 10 σχεδόν χρόνια αποκλειστική χρήση που γίνεται σε αυτά από τον όμιλο τένις του οποίου είναι πρόεδρος, χωρίς να επιτρέπει να αθλείται κανένας άλλος πλην των μελών του. 

4. Για τα επιπλέον έσοδα που εισέπραττε ο όμιλος από τα μέλη του για την συμμετοχή τους στα τουρνουά καθώς και για τις συναντήσεις ενηλίκων που διοργάνωνε. 

5. Για τα επιπλέον έσοδα που είχε εισπράξει ο όμιλος από την ομοσπονδία τένις για τις διοργανώσεις των τουρνουά. 

6. Για τα έξτρα έσοδα που εισέπραττε ο όμιλος από τα ιδιαίτερα μαθήματα που παρέχει. 

7. Για την σχεδόν αποκλειστική χρήση-εκμετάλλευση από τον όμιλο δύο ακόμη γηπέδων τένις του Δήμου στην Ανάπλαση, απέναντι από τον Διομήδειο κήπο και επίσης ενός ακόμη γηπέδου τένις που βρίσκεται στο Α΄ Αθλητικό Κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου. 

8. Για το ότι όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ όλων των γηπέδων τένις, τους πληρώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου και κατ΄ επέκταση οι συμπολίτες μας. 

Αλήθεια, θα μπορούσε ο κάθε Χαϊδαριώτης /σα να κάνει τα όσα έκανε η κυρία Χατζή με τα γήπεδα τένις; Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί και γιατί που δεν αφήνουν τόσα χρόνια να ιδρυθούν στο Χαϊδάρι και άλλοι σύλλογοι τένις; 

Το θέμα δεν είναι προσωπικό όπως ορισμένοι θέλουν να το παρουσιάσουν και αν ακόμη δικό μου πρόσωπο προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες, ίδια και ακόμη μεγαλύτερη θα ήταν η αντίδρασή μου, γιατί είναι ζήτημα Διαφάνειας, Δικαιοσύνης και Ίσης Μεταχείρισης. 

Όταν κατέχεις δημόσια θέση ευθύνης την οποία μάλιστα σου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες σου, δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις τα στραβά μάτια για χάρη κανενός. 

Όποιος θέλει να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει κάθε δικαίωμα να φτιάξει δικά του γήπεδα και να τα εκμεταλλεύεται με όποιο τρόπο επιθυμεί. 

Εάν για όλα αυτά δοθούν πειστικές απαντήσεις από την κ Χατζή και όλους τους εμπλεκόμενους, τότε συζητάμε και τα υπόλοιπα. 

Τα 300 ευρώ το μήνα που προτείνει η Διοίκηση του Δήμου για να καταβάλει ο όμιλος ως ανταπόδοση για την χρήση των γηπέδων τένις είναι μια απαράδεκτη πρόταση γιατί είναι κάτι σαν στάχτη στα μάτια των Χαϊδαριωτών, έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί-ηθικοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα αδιαφανής κατάσταση αλλά και να καθιερωθεί η συνέχισή της στο μέλλον. 

Και ναι, αυτό γίνεται σε βάρος των πολιτών, προς εξυπηρέτηση των << ισχυρών>> για μία χούφτα ψήφων, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Ας εξηγήσουν οι αρμόδιοι του Δήμου για το πως προκύπτει το ποσό των 300 ευρώ; 

Είναι σύμφωνα με τα κέρδη του ομίλου; Είναι συμβολικό; Γιατί 300 ευρώ το μήνα δεν πληρώνεις πλέον ενοίκιο ούτε για ημιυπόγειο. Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, τονίζω ότι κατηγορηματικά δεν είμαι υπέρ της επιβολής κανενός είδους ενοικίου από το Δήμο για την χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων, προς καμία αθλητική ομάδα και φυσικά ούτε προς τον όμιλο. Το ίδιο όμως κατηγορηματικά δεν είμαι και υπέρ της επιβολής ανεξέλεγκτων συνδρομών από οποιονδήποτε σύλλογο προς τα μέλη του με σκοπό την αποκόμιση κερδών όταν χρησιμοποιεί για τη λειτουργία του τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Γιατί όταν αυτά που συμβαίνουν, αποβαίνουν τελικά σε βάρος του προϋπολογισμού της κάθε Χαϊδαριώτικης οικογένειας η οποία για να κάνει χρήση στις δικές της αθλητικές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις καλείται να το πληρώσει ακριβά.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας