Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2022 για τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2022

 

Με χρυσό βραβείο της διοργάνωσης Best City Awards 2022 τιμήθηκε ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργία της πιλοτικής γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας SmartBus με προκράτηση θέσης.

Τα Best City Awards τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το καινοτόμο πρόγραμμα SmartBus υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον ΟΑΣΑ. Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τους Καθηγητές κκ. Αθανάσιο Κοράκη, Αθανάσιο Λόη και Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της ειδικής εφαρμογής για την προκράτηση θέσης μέσω κινητού τηλεφώνου, την οποία οι κάτοικοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το www.haidari.gr/smartbus .

Η διαδικασία κράτησης θέσης είναι πολύ απλή, ενώ μέσω της εφαρμογής οι χρήστες μπορούν να βλέπουν από το κινητό τους σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται το λεωφορείο.

Η πιλοτική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προκράτηση θέσης συνδέει την Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Αγία Μαρίνα μέσω κυκλικής διαδρομής.

Η έναρξη λειτουργίας της γραμμής έγινε τον Απρίλιο του 2021 και από τότε η γραμμή έχει συμβάλλει σημαντικά στη μετακίνηση των κατοίκων με άνεση και χωρίς συνωστισμό, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στις συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.


Κατά την εκδήλωση παραλαβής των βραβείων, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός ευχαρίστησε τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καλή συνεργασία που έφερε αυτή τη μεγάλη επιτυχία για το Χαϊδάρι. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων και η πολιτική βούληση για τολμηρές καινοτομίες, μπορούν να οδηγήσουν τους Δήμους σε περισσότερες λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

 
 

Ακολουθήστε μας