Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αυξάνονται συνεχώς τα σημεία συλλογής των οργανικών αποβλήτων (καφέ κάδοι) στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2022 Από το δήμο Χαϊδαρίου ανακοινώθηκε:

 

Η χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων έχει μεγάλη σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος και για την πρόοδο της πόλης μας. Χάρη σε αυτήν μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγει στον ΧΥΤΑ Φυλής, εξοικονομούμε πόρους για τον Δήμο και παράγουμε ωφέλιμο φυσικό λίπασμα.

Καφέ κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί από τον Δήμο στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη και στην Πλατεία Φλέμινγκ (Κουνέλια), σε καταστήματα πώλησης ειδών μαναβικής.

Το ειδικό όχημα του Δήμου για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων πραγματοποιεί δρομολόγια καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ποια απορρίμματα μπορούμε να τοποθετήσουμε στους καφέ κάδους:

Όλα τα υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού. Φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών και γενικά τα απορρίμματα της κουζίνας. Μικρά κλαδιά και φύλλα.

Δεν είναι κατάλληλα για απόρριψη στους καφέ κάδους τα κόκκαλα και τα ωμά κρεατικά και ψάρια.

Το προσεχές διάστημα ο Δήμος θα παραλάβει άλλο ένα ειδικό όχημα συλλογής βιοαποβλήτων. Με τη συνδρομή του δεύτερου φορτηγού, η τοποθέτηση και αποκομιδή των καφέ κάδων θα επεκταθεί στα Στρατόπεδα, στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σταδιακά στις γειτονιές. 

  

Ακολουθήστε μας