Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδότηση ύψους 8.866.819 Ευρώ για έργο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Χαϊδαρίου.

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2022



Το έργο αφορά την ευρύτερη περιοχή στο κεντρικό Χαϊδάρι που ξεκινά από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια.

Είναι το μεγαλύτερο έργο Αστικής Ανάπλασης που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για το Χαϊδάρι και αφορά μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με σοβαρές ελλείψεις και φθορές στις υποδομές και στους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι κλπ). Η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου , που διασφαλίστηκε χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η ενίσχυση του πρασίνου, η ανάδειξη και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, η επαύξηση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός πλατειών και πεζόδρομων κ.ά.).

Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, όπως φθορές σε πλακόστρωτες ανηφορικές οδούς, ανεπαρκές πλάτος των πεζοδρομίων και αποκατάστασή τους όπου απαιτείται, διασφάλιση της προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων και της ασφαλούς μετακίνησης των ΑμεΑ μέσα στον αστικό ιστό.

Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο και οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν εντός του 2022.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας