Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στο «Έρεισμα» ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος. Μια επίσκεψη γεμάτη, χαμόγελα, τραγούδι και αναμνήσεις!

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2022


Επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου στο Έρεισμα, τη Δομή Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμεΑ, καθώς και δήλωση του για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Σε ένα εξαιρετικά γνώριμο περιβάλλον βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες.

Κρατώντας δώρα για μικρούς και μεγάλους, αυτός και οι συνεργάτες του πέρασαν το κατώφλι της δομής «ΕΡΕΙΣΜΑ» για να τους υποδεχτούν πολλές μεγάλες αγκαλιές, γεμάτες χαρά και ευγνωμοσύνη.

Αυτή η επαφή άλλωστε κρατάει χρόνια.

Ήταν Μάιος του 2005 όπως αποτυπώνουν μέσα από φωτογραφίες τα ιστορικά αρχεία της Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμΕΑ , όπου ο Άρης Πανόπουλος εγκαινιάζει την πρωτοποριακή από τότε δομή ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χαϊδαρίου.

Το «ΕΡΕΙΣΜΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004, επί δημαρχίας Κυριάκου Ντηνιακού, αποτελώντας μια κίνηση πρωτοποριακή και υποδειγματική για την εποχή της, με την αρωγή της Μαίρης Τοκατλίδη ως Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά και εξαίρετων συνεργατών της Κοινωνικής Υπηρεσίας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Το 2021 βρήκε τη δομή κλειστή για να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές της στο νέο νομοθετικό πλαίσιο και πλέον είναι και πάλι προσβάσιμη για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες.

Ο Άρης Πανόπουλος εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση στους ανθρώπους που με ζήλο προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους και άντεξαν μετά από τη μακρόχρονη περιπέτεια τους, τονίζοντας πώς: «Σε αυτά τα σοβαρά θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, προσφοράς αλλά και υποδομών προσβασιμότητας στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες δεν χωρά κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης και διαφωνιών στα θετικά βήματα, αλλά ούτε ανοχής και σιωπής στην αδιαφορία και την απραξία.»

Η παραμονή του στον χώρο γέμισε με δραστηριότητες και όμορφες στιγμές με όλους όσους βρίσκονταν εκεί και συνοδεύτηκε από τραγούδια.

Ευχαριστώντας από καρδιάς τους πάντες, αποδέχτηκε την πρόσκληση των παιδιών για να βρίσκετε και πάλι κοντά τους στις 20 του Δεκέμβρη στην μεγάλη τους γιορτή, αυτής που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.



Η σημερινή ημέρα θυμίζει σε κάθε ευαισθητοποιημένο Πολίτη τον διαρκή αγώνα που δίνουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για την έμπρακτη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, για ισότιμη μεταχείριση σε κάθε μορφή και λειτουργία της κοινωνικής τους ζωής.

Ταυτόχρονα θυμίζει στην οργανωμένη Πολιτεία την υποχρέωσή της για υλοποίηση πολιτικών και δράσεων στην κατεύθυνση πλήρους ενσωμάτωσης τους για υποδομές σχετικά με την προσβασιμότητα και βελτίωση των όρων διαβίωσης της καθημερινότητας τους.

Σημαντικός και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, η οποία, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος οφείλει να εκπονήσει και να υλοποιήσει τοπικά σχέδια προστασίας των Ατόμων με αναπηρία στην κλίμακα του κάθε Δήμου ξεχωριστά.

Η στάση μας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναδεικνύει και καταγράφει τον πολιτιστικό δείκτη της κοινωνίας μας.

Όλοι μαζί, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολίτες ενώνουμε δυνάμεις αγωνιζόμαστε καθημερινά για ισοτιμία, δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες οικοδομώντας μια κοινωνία με σεβασμό και αλληλεγγύη μεταξύ όλων των μελών της.

 


 

 

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας