Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου & Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023

Βίντεο με τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της οδού Φαβιέρου

 

 Από την παράταξη ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ – ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ ανακοινώθηκε Βίντεο με τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της οδού Φαβιέρου:

Δύο από τα μεγάλα έργα που ήδη εκτελούνται και ολοκληρώνονται εντός του έτους είναι:

  • Η Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και των γύρω πεζοδρόμων στο Δάσος Χαϊδαρίου, με χρηματοδότηση 570.000 Ευρώ.
  • Η Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου στη γειτονιά της Γρηγορούσας με παράλληλη αντικατάσταση των ιστών ηλεκτροφωτισμού. Χρηματοδότηση 600.000 Ευρώ.

Η τελική διαμόρφωση των χώρων όταν ολοκληρωθούν τα δυο έργα παρουσιάζεται στο βίντεο.

Πλατεία Δάσους, στοιχεία ανάπλασης

Με το έργο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φθορών και ολισθηρότητας στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας του Δάσους και των πεζόδρομων που καταλήγουν σε αυτήν.

Η χρήση βιοκλιματικών υλικών στην πλακόστρωση, οι φυτεύσεις και η τοποθέτηση σκιάστρων θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της θερμικής νησίδας, δηλαδή των υπερβολικά μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στις αστικές περιοχές όταν επικρατεί καύσωνας. Θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά που διαθέτουν καλύτερα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση του μικροκλίματος και υψηλή ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Μια πρόσθετη καινοτομία είναι ότι τα υλικά των δαπέδων θα είναι υδατοδιαπερατά, συμβάλλοντας έτσι στην οικολογική διαχείριση των ομβρίων υδάτων.

Ο Δημοτικός Φωτισμός θα αντικατασταθεί με χρήση φωτιστικών LED.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αύξηση του πρασίνου στους πεζόδρομους και την πλατεία, στην δημιουργία πρόσθετου πρασίνου και χώρων αναψυχής στις νησίδες. Οι ζώνες πρασίνου θα εμπλουτιστούν με διάφορα είδη θάμνων και φυτών, ενώ θα φυτευτούν δέντρα κατάλληλα για “πλούσια ” σκιά και θα εγκατασταθεί δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.

Επίσης θα γίνει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υποδομών (καθιστικά, πέργκολες) που εξυπηρετούν τους επισκέπτες της πλατείας, με παράλληλη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικών ποδηλάτων κλπ.

Με το έργο διασφαλίζεται η άνετη προσπέλαση από τις οδούς και την πλατεία όλων και ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Δήμο Χαϊδαρίου και οι προτάσεις των κατοίκων έχουν ληφθεί υπόψη στην τελική διαμόρφωση της μελέτης.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και των πεζοδρόμων που συνδέονται με αυτήν συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο

 


Η νέα Φαβιέρου

 “Χορταστικό” πεζοδρόμιο με οδεύσεις τυφλών και σωστές ράμπες, ώστε η κίνηση όλων να είναι απρόσκοπτη. Να που αποκτούμε μια τέτοια “πολυτέλεια” στο Χαϊδάρι, όπου τα στενά έως άβατα και γεμάτα εμπόδια πεζοδρόμια κυριαρχούν. Ακόμη, τα δάπεδα καλύπτονται από βιοκλιματικά υλικά που δεν “πυρακτώνονται” κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, σε μια προσπάθεια “πράσινης” παρέμβασης στον αστικό ιστό.

Αυτά και μερικά ακόμη φέρνει η πρόοδος των εργασιών ανάπλασης στην οδό Φαβιέρου, η οποία είναι σημαντική όχι μόνο για την αναβάθμιση του ίδιου του κεντρικού δρόμου της πόλης, που βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά και διότι δείχνει πώς θα είναι τα πεζοδρόμιά μας με την υλοποίηση δύο άλλων, πολύ μεγαλύτερων χωρικά παρεμβάσεων στο κεντρικό Χαϊδάρι, που προωθούνται αυτή την περίοδο.

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας