Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου: Ποιοι και γιατί εμποδίζουν την αποκατάσταση του Θεαθήναι και τη λειτουργία κυλικείου στο Αίθριο

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2023


 

Ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Χαϊδαρίου σχετικά με την αποκατάσταση του Θεαθήναι και τη λειτουργία κυλικείου στο Αίθριο:

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και το Χαϊδάρι είναι γεμάτο με όμορφα σημεία για περίπατο και αναψυχή. Δυστυχώς όμως μια τοποθεσία που ήταν στολίδι για την πόλη μας, το Πάρκο Νεολαίας με το Θεαθήναι, παραμένει για πολλά χρόνια αναξιοποίητο και βρίσκεται σε μια καθόλου καλή κατάσταση. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

 

  • Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου τον Ιούλιο του 2021 έφερε στο ΔΣ πρόταση για την αποκατάσταση του κτιρίου του Θεαθήναι και την επαναλειτουργία του με την εκμίσθωσή του ως καταστήματος αναψυχής. Το κόστος της αποκατάστασης θα αναλάμβανε ο επιχειρηματίας - μισθωτής.

Η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε καν επειδή το αρνήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που αθροιστικά έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ. Έβαλαν τους μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς τους πάνω από το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων. Παρά το ότι γνωρίζουν πως η αποκατάσταση του κτιρίου του Θεαθήναι με ίδιους πόρους του Δήμου είναι ανέφικτη.

  • Σκέφτηκαν τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές και την επιθυμία τους να εμποδίσουν τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άλλο ένα χρήσιμο έργο στο Χαϊδάρι. Το μόνο που μπορεί πλέον να γίνει είναι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Θεαθήναι μετά την επανεκλογή μας, καθώς ο νέος Νόμος επαναφέρει την πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου στο ΔΣ. Δεσμευόμαστε κατηγορηματικά ότι αυτό θα αποτελέσει μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, την άρνηση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί έστω και συζήτηση, παρεμποδίστηκε σε δυο συνεδριάσεις του ΔΣ και η δημιουργία ενός μικρού κυλικείου δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το οποίο θα εξυπηρετούσε και τους επισκέπτες της Πλατείας Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο). Ποιόν θα ενοχλούσε άραγε το να ζωντανέψει περισσότερο αυτό το όμορφο και πολύ κεντρικό σημείο της πόλης μας;

  • Ακόμη και με τέτοιες επιμέρους δυσκολίες, το Χαϊδάρι αυτά τα 3,5 χρόνια ξεκόλλησε από τη στασιμότητα, έκανε μεγάλα βήματα μπροστά. Με τη στήριξη των Δημοτών και τη νίκη μας στις προσεχείς εκλογές, θα ξεπεραστούν και τα τελευταία προσκόμματα στο να κάνουμε ξανά την πόλη που αγαπάμε πρότυπο σε όλη την Αττική.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας