Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για την υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2023

 

Ανακοίνωση του δήμου Χαϊδαρίου:

 

Έγινε το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο που ο Δήμος Χαϊδαρίου διεκδίκησε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Γ. Παπανδρέου. Η υλοποίηση του έργου αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Δήμο μας, κατά τη συνάντηση που είχαν οι 7 Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό στις 30 Μαρτίου 2022. 


Η συγκεκριμένη υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει οριστικά την οδό Γ. Παπανδρέου και θα συνδέσει την συνοικία του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι. Είναι το μεγαλύτερο από τα έργα που προτάθηκαν στον Πρωθυπουργό για όλη τη Δυτική Αθήνα και ο Πρωθυπουργός συμφώνησε άμεσα για την υλοποίησή του, εκτιμώντας τη στρατηγική σημασία του για το Χαϊδάρι αλλά και για την κυκλοφοριακή ελάφρυνση της Λ. Αθηνών.
Όπως είχαμε από τότε ενημερώσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, η αρχική πρόταση για την υπογειοποίηση διατυπώθηκε από τον Δήμο μας σε κοινή επιστολή των 7 Δημάρχων προς τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των εμβληματικών έργων για την αναβάθμιση της περιοχής μας.
 

Στη συνέχεια υπήρξαν διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του Υπουργού Άκη Σκέρτσου και του ΓΓ Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Θανάση Κοντογεώργη. Λόγω του μεγέθους του έργου η πρόταση του Δήμου, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προϋπόθεση για την υποβολή της πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η κατάρτιση της αρχικής μελέτης, την οποία ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν επικοινωνίας των κκ. Σκερτσου και Κοντογεώργη με τον Εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας κ. Γιάννη Σελίμη. Σε υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου, η κατάρτιση της μελέτης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χαϊδαρίου. 


Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας επίσης προς τους κκ. Σκέρτσο, Κοντογεώργη, Σελίμη και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Η αναβάθμιση του Χαϊδαρίου και συνολικά της Δυτικής Αθήνας προϋποθέτει τέτοιες μεγάλης κλίμακας και στρατηγικής προοπτικής παρεμβάσεις. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη μας και για την περιοχή μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας και θα την υλοποιήσουμε στο ακέραιο.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας