Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου: Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής να γεμίσει κάμερες παρακολούθησης

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2023

 

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου

 

 “Όταν η ζωή μας μετατρέπεται σε σίριαλ BIG BROTHER” Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο “μεγαλόπνοο” σχέδιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής να γεμίσει κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής όλον τον Δήμο. Συνολικά πρόκειται να μπουν 73!

Δυστυχώς, αν και η σύμβαση με τον ιδιώτη ανάδοχο υπογράφτηκε 30 Αυγούστου 2023, κανένα θεσμικό όργανο όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, κανένας συλλογικός φορέας όπως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ή Σύλλογοι Γονέων δεν κλήθηκαν να πουν την γνώμη τους και με συνοπτικές διαδικασίες τρέχει ένα έργο που θα μετατρέψει το Χαϊδάρι σε κινηματογραφικό πλατό!

Παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων, καθώς και των μαθητών, για να εγκατασταθούν κάμερες στα σχολεία, ακόμα και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, αλλά και η σύνταξη μελέτης Αντικτύπου για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα η ίδια η σύμβαση να είναι έωλη με βάση το θεσμικό πλαίσιο.

Το εξοργιστικό όλων είναι ότι αφού έγραψαν στα “παλιότερα των υποδημάτων τους” τα πάγια αιτήματα των γονιών και εκπαιδευτικών για σωστή φύλαξη των σχολείων με την πρόσληψη προσωπικού, αφού έχουν μετατρέψει το Χαϊδάρι σε έναν κατασκότεινο δήμο, με ολόκληρες συνοικίες πέριξ σχολείων και δημοτικών κτιρίων να είναι στα σκοτάδια, τρέχουν με τα γκάζια την σύμβαση “big brother”!!

Δηλαδή, την στιγμή που δεν έχει γίνει το παραμικρό για την φύλαξη των χώρων, όπως είναι ο επαρκής φωτισμός και η φυσική παρουσία φύλακα, πάμε να “γυρίσουμε ταινία” στο Χαϊδάρι, με εν δυνάμει εμπλεκόμενους όλους τους δημότες, αφού θα μπουν κάμερες παντού, σε αθλητικούς χώρους, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα κ.α.!
Πρέπει, δηλαδή, να μάθουν τα παιδιά μας, ότι η προσωπική τους ζωή, η ώρα του παιχνιδιού τους στην αυλή ενός σχολείου με τους φίλους τους, αφού δεν υπάρχουν ελεύθεροι δημοτικοί χώροι για να πάνε, θα βιντεσκοπούνται!!

Αλλά και τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους σε αθλητικούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα, με το ψηφιακό υλικό θα συγκεντρώνεται σε κέντρο ελέγχου του Δημαρχείου(!). Δεν θα μετατρέψουμε το Χαϊδάρι σε μία απέραντη ψηφιακή “φυλακή” που θα παρακολουθούμαστε όλοι ως ύποπτοι φθορών και παραβατικών συμπεριφορών. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ως ελεύθερες προσωπικότητες και όχι αντικείμενα καταγραφής και παρακολούθησης.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα όταν επικαλούμαστε οικονομική δυσπραγία για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων που είναι έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια μας, να διατίθενται περίπου 2.000.000 για την δημιουργία “κατασκοπευτικού” δικτύου σε ολόκληρο τον Δήμο.

Διεκδικούμε:
Τα σχολεία να είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά, να αποτελούν ασφαλείς χώρους παιχνιδιού και άθλησης για όλους. Ζητάμε την σωστή και ολοκληρωμένη συντήρησή τους, τον επαρκή φωτισμό και την φύλαξη τους από κατάλληλο προσωπικό.”

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας