Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - «Όλη η πόλη μια φωνή!» - Κάλεσμα στην κινητοποίηση της 21ης Απριλίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2024

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους κατοίκους του Δήμου στην κινητοποίηση στις 21 Απριλίου στις 11:00 στην Πλατεία Δημαρχείου, με κεντρικό σύνθημα «Όλη η πόλη μια φωνή».

Η Δημοτική Αρχή καλεί το λαό του Χαϊδαρίου να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση.

Αναλυτικά το κείμενο του καλέσματος:

«Όλη η πόλη μία φωνή για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Το Χαϊδάρι ξεσηκώνεται!

Ο λαός της πόλης μας διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση.

Οι αγωνίες κάθε Χαϊδαριώτισσας και κάθε Χαϊδαριώτη για το σήμερα και το αύριο, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, ψάχνουν απαντήσεις απ’ όλους τους αρμόδιους. Ο λαός μας θέλει και κυρίως δικαιούται να ζει σε μία πόλη ανθρώπινη, που θα του διασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες στην εποχή που ζούμε, με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

H σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική και όλων των προηγούμενων, αρνείται να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, με την Περιφέρεια Αττικής να παίρνει την «σκυτάλη» και να συνεχίζει την ίδια πολιτική. Αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας, όπως και όλους του Δήμους, ακόμα και με τους θεσμοθετημένους πόρους. Αντί για 14,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που πρέπει να λαμβάνουμε, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, δίνουν στο Δήμο μας μόνο 5,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν φτάνει ούτε για την μισθοδοσία του προσωπικού! Επιβάλλει κάθε χρόνο νέα χαράτσια, όπως το πιο πρόσφατο «τέλος ταφής», που κάθε χρόνο θα επιβαρύνει το Δήμο μας, με πάνω 500.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή που οι Δήμοι υποχρηματοδοτούνται, μεταφέρονται σε αυτούς νέες αρμοδιότητες και νέα οικονομικά βάρη, χωρίς συγχρόνως να τους παρέχονται οι αντίστοιχοι πόροι και να τους επιτρέπεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο μας, με βάση το ήδη λειψό οργανόγραμμα, λείπουν σήμερα πάνω από 156 μόνιμοι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό σε βασικές υπηρεσίες του.

Οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα αυτεπιστασίας (πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, μικρά έργα στις γειτονιές) για τα σχολεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική, την πυρασφάλεια, τα αδέσποτα, την προστασία του πρασίνου κ.λ.π. είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και έχουν σαν σκοπό να επιβάλλουν στους Δήμους να φορολογήσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες, μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών, των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς, των συνδρομών για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το κολυμβητήριο και τελικά να αφαιμάξουν το λαϊκό εισόδημα ακόμα περισσότερο, μέσω «τοπικών» τελών και φόρων.

Πολλοί Δήμοι καταφεύγουν στην αύξηση των δημοτικών τελών έως και 200%, στην αύξηση των τροφείων και όλων των συνδρομών. Βρίσκουν δηλαδή τη «λύση» για την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση στην επιπλέον φορολόγηση των δημοτών.

Εμείς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε με αυτή τη λογική. Αρνούμαστε να μεταφέρουμε νέα βάρη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, που πληρώνουν συνεχώς τη νύφη. Γι’ αυτό καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία να ξεσηκωθούν και να παλέψουμε για αυτά που μας ανήκουν.

Διεκδικούμε:

-Να αποδοθούν στο Δήμο Χαϊδαρίου στο σύνολό τους οι θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σχολικών μονάδων. Χρειάζονται  συντηρήσεις, επισκευές,  αντισεισμικοί έλεγχοι, κάλυψη με επιπλέον καθαρίστριες, φύλακες για να ανοίγουν τα απογεύματα, προσωπικό για δημιουργική απασχόληση. Η κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών  φτάνει μόνο και μόνο για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα.

-Να δοθεί χρηματοδότηση για τις Πολιτιστικές και Αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών μας, αλλά και για όσους θέλουν να βρουν μια δημιουργική διέξοδο. Αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των δημοτικών υποδομών που χρησιμοποιούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης, οι οποίες θα καλύψουν τις πολλές κενές οργανικές θέσεις και θα επιτρέψουν την πολύ καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

-Να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα (κεντρικός αγωγός στη Λεωφόρο Αθηνών – Δάσος – Αφαία – Στρατόπεδο).

-Να παραχωρηθούν στο Δήμο τα 220 στρέμματα στο Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο, η πρώην Γιορτή Κρασιού και το Πάρκο Νεολαίας (Θεαθήναι) για να λειτουργήσουν σαν ελεύθεροι χώροι ξεκούρασης, αναψυχής και ήπιων χρήσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ούτε να το σκεφτούν ότι μπορεί να εγκατασταθεί μονάδα LNG στο Σκαραμαγκά.

-Να δοθεί χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας (Παλαιό Δημαρχείο, Διατηρητέο οδού Κύπρου κτλ).

-Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των απαλλοτροιώσεων δεσμευμένων οικοπέδων για την αξιοποίηση τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

-Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει να καταβάλλουν αποζημίωση οι περίοικοι.

-Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του τεράστιου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται καθημερινά η πόλη μας και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι καθώς και την υπογειοποίηση  της λεωφόρου Αθηνών, που διασχίζει και χωρίζει την πόλη μας, με σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες.

-Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ορεινών όγκων (Όρος Αιγάλεω- Ποικίλο Όρος – Σχιστό) από καταπατητές και να μπει εμπόδιο σε κάθε  είδους σχέδια για «επενδύσεις» από επιχειρηματικούς ομίλους.

-Να δοθεί χρηματοδότηση για δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο Κέντρο Χαϊδαρίου και να αποδοθεί στο Δήμο μας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της οδού Βεργίνας.

Ο κατάλογος των προβλημάτων και παράλληλα των λαϊκών αναγκών είναι μεγάλος και οι λαϊκές ανάγκες επιτακτικές.

Μπροστά σε αυτά και σε πολλά ακόμα που κάνουν την ζωή των Χαϊδαριωτών «κόλαση», όπως είναι η ακρίβεια, η ανεργία, τα υπέρογκα κόστη στην ενέργεια και στα καύσιμα, οι πλειστηριασμοί, το κόψιμο του ρεύματος, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια της νέας γενιάς για το μέλλον, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ξεκινάμε, βγαίνουμε στο δρόμο, πλημμυρίζουμε την πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο την Κυριακή 21 Απρίλη και ώρα 11:00.

Όλο το Χαϊδάρι μια φωνή!

Για τα παιδιά μας, τις ζωές μας, για το δίκιο και την προκοπή της πόλης μας». 

 

 
 


Αναρτήθηκε από στις 12:13 μ.μ.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας