Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στα σχολεία του Χαϊδαρίου βρέθηκε η δημοτική αρχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου για τα αδέσποτα Κατερίνα Τζανοπούλου επισκέφθηκαν σχολεία της πόλης την Πέμπτη 4 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

  • Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό το 7ο Δημοτικό, το 6ο Γυμνάσιο, το 7ο Γυμνάσιο.

Η Δημοτική Αρχή μίλησε στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντίζουμε τα ζώα αλλά και το περιβάλλον, μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ενημέρωσε για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος και με τις στειρώσεις, για να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα, αλλά και με την προσπάθεια για τη δημιουργία σύγχρονου καταφυγίου που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία τους. Επίσης η Δημοτική Αρχή τόνισε στα παιδιά το πόσο άσχημο είναι κάποιος να παίρνει ένα ζωάκι και στη συνέχεια να το παρατά στο δρόμο και αυτό να υποφέρει.

  • Η Πρόεδρος του συλλόγου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» Κατερίνα Κούνουπα έκανε στο 7ο Δημοτικό και στο 7ο Γυμνάσιο μια αναλυτική και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση απέναντι στα αδέσποτα αλλά και να διδάξει το πως πρέπει να φερόμαστε στα ζώα.

Επίσης, στις επισκέψεις στο 1ο Δημοτικό και στο 6ο Γυμνάσιο συμμετείχε και η ενεργή φιλόζωος της πόλης μας Όλγα Μιχαλοπούλου, η οποία είπε στα παιδιά πως πρέπει όλοι να αγαπάμε τα ζώα, άσχετα αν έχουμε κατοικίδιο ή όχι και να είμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στην κακοποίησή τους, γιατί κι αυτά πονάνε και θέλουν να ζήσουν.

  • Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον στις ενημερώσεις και έκαναν ερωτήσεις, από τις οποίες φάνηκε η αγάπη τους για τα ζώα και το ενδιαφέρον τους για το πως μπορούν κι αυτά να ζουν καλύτερα.
 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας