Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνέντευξη του Δημάρχου Χαϊδαρίου στον Επικοινωνία FM

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μίλησε στον Επικοινωνία FM και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δημακόπουλο για την την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου.

  • Ο κ. Σελέκος αναφέρθηκε στην τεράστια υποστελέχωση, αφού από τους 37 γιατρούς που είχε κάποτε πλέον έχει 13 και προβλέπεται να μείνουν 11, κάτι που σημαίνει πως πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας όπως καρδιολόγος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, δερματολόγος, ψυχίατρος, γαστρεντερολόγος κ.α.


Σημείωσε πως δυστυχώς αυτή η κατάσταση υπάρχει γενικά στην Υγεία στη χώρα μας, καθώς από δικαίωμα του λαού έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Όπως είπε, η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου συμμετέχει στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Υγεία και γι αυτό στηρίζει έμπρακτα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων των νοσοκομείων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου (Αττικόν, Δαφνί, Δρομοκαΐτειο) αλλά και το δίκαιο αίτημα για να ξανανοίξει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».

  • Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι και στο νοσοκομείο «Αττικόν», που όπως είπε έγινε αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ, γιατί ήξερε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από εργαζόμενους και πολίτες, όπως είχε γίνει και όταν είχε σχεδιάσει να το επισκεφθεί μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ωστόσο η μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε τους έκανε να την ακυρώσουν.


Τόνισε επίσης πως πολλοί φορείς της περιοχής κάνουν πολλές παρεμβάσεις διεκδικώντας την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας αλλά και των νοσοκομείων της περιοχής. Παλεύουν κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η θέσπιση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων που καλούν τους πολίτες να πληρώσουν μέχρι και 2.000 προκειμένου να μην περιμένουν για μια εγχείρηση. Επιπλέον, υπενθύμισε πως με βάση το νόμο ο Δήμος Χαϊδαρίου θα έπρεπε να έχει 2 Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και σε 24ωρη λειτουργία.

  • Κάλεσε τέλος όλο τον κόσμο σε αγώνα, κινητοποίηση, συλλογική προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση, προκειμένου να διεκδικηθεί το «αυτονόητο», δηλαδή το δικαίωμα στην Υγεία που πρέπει να έχει ο λαός μας.


Ακούστε τη συνέντευξη του Δημάρχου Χαϊδαρίου:

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας