Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαίδαρίου - Επίσκεψη του 9ου Δημοτικού στο Δημαρχείο

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2024



Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς του σχολείου.


Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τους μαθητές να θέτουν ερωτήματα στο Δήμαρχο σχετικά με την καθαριότητα και τους κάδους σκουπιδιών, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ανάγκη βελτίωση της συγκοινωνίας, την προστασία των δασών, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, τους ανοιχτούς χώρους κτλ.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου αναφερόμενος στην καθαριότητα ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλα εμπόδια λόγω οικονομικών δυσκολιών ακόμα και στο να αγοραστούν νέοι κάδοι, ωστόσο όπως είπε ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί όχι μόνο για να πάρει νέους κάδους – όπως πχ ξεχωριστούς για τρόφιμα – αλλά και να βελτιώσει συνολικά τις υπηρεσίες της καθαριότητας.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό, τόνισε πως θα βοηθούσε πολύ την πόλη το να υπάρχει ένας σταθμός Μετρό ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Επίσης είπε στους μαθητές πως υπάρχουν δυσκολίες στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων λόγω του πως έχουν πρωτοχτιστεί οι πόλεις, ωστόσο επίκειται κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή και ο Δήμος θα ζητήσει και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου.




Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία προστασίας του περιβάλλοντος που θα πρέπει όλοι να το σεβόμαστε. Όπως τόνισε, ο Δήμος σε συνεργασία με το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική την Αστυνομία αλλά και εθελοντικές ομάδες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύει το φυσικό μας πλούτο, που στο Χαϊδάρι είναι και ιδιαίτερα μεγάλος.

Επιπλέον τόνισε πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία έχουν υπάρξει μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του Χαϊδαρίου, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια όταν βρέχει.

Σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια είπε στα παιδιά πως θα μπορούσαν τα φτιαχτούν και να μείνουν σε αυτά άνθρωποι άστεγοι, ωστόσο αυτό είναι κάτι που πρέπει να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση, μιας και ο Δήμος δεν έχει τέτοια δυνατότητα και δικαιοδοσία.

Τέλος σημείωσε πως το Χαϊδάρι έχει την τύχη να έχει πολλούς ανοιχτούς χώρους που θα πρέπει να έχουν συντήρηση και φροντίδα ώστε να τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι με τα παιδιά τους.

Ενημέρωσε μάλιστα για τον εθελοντικό καθαρισμό του Πάρκου Νεολαίας (πρώην Θεαθήναι) την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 09:00, το οποίο Δήμος ζητά να του αποδοθεί, με αντίστοιχη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ένας χώρος αναψυχής για τους κατοίκους.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας