Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Καθαρίστηκε το Πάρκο Νεολαίας με τους κατοίκους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2024

Δεκάδες κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χαϊδαρίου και συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό του Πάρκου Νεολαίας (πρώην Θεαθήναι), δείχνοντας έμπρακτα τη θέλησή τους να γίνει ένας ελεύθερος τόπος αναψυχής για το λαό της περιοχής.

  • Μαζί με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου, καθάρισαν το χώρο από σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά που είχαν πέσει στο έδαφος, αλλά και που είχαν κοπεί τις προηγούμενες μέρες από τους δημοτικούς υπαλλήλους.


Στο τέλος της δράσης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στον καθαρισμό. Όπως είπε, η δράση αυτή συμβάλλει στο να αναδειχθεί το πάρκο νεολαίας αλλά και να διεκδικηθεί το να δοθεί στο Δήμο, με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, καθώς αυτή τη στιγμή ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου και έχει παρατηθεί στην τύχη του. Σημείωσε πως είναι ένας χώρος που η Δημοτική Αρχή θέλει να γίνει ένα στολίδι, μια "ανάσα ζωής" για όλη τη Δυτική Αθήνα, ένας χορός περιπάτου και αναψυχής με ήπιες περιβαλλοντικές χρήσεις.
Ανέφερε επίσης πως είναι σημαντικό να υπάρξει εξέλιξη με το κτήριο του πρώην Θεαθήναι, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο στην κατάσταση που είναι τώρα.

  • Ο κ. Σελέκος τόνισε πως το Χαϊδάρι είναι μια περιοχή με πολύ πράσινο και μεγάλες ανάγκες πυροπροστασίας, για την οποία τα κονδύλια που δίνονται είναι πολύ λιγότερα από τις δαπάνες που απαιτούνται. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν παραιτείται, αλλά παλεύει και διεκδικεί με κάθε τρόπο επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να προστατευτούν τα βουνά και συνολικά το πράσινο που είναι στα όρια του Δήμου, τα οποία αποτελούν έναν "πνεύμονα" για όλη τη Δυτική Αττική.


Στον καθαρισμό συμμετείχε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες σε Δράση" Βασίλης Τσίτσος.



 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας