Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Το 1ο Παναττικό Πανθεσσαλικό Αντάμωμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024



Το 1ο Παναττικό Πανθεσσαλικό Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Το αντάμωμα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «η Πανθεσσαλική Στέγη» και τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου.


Σύλλογοι Θεσσαλών από την Αττική έδωσαν το «παρών» σε μια ξεχωριστή βραδιά, η οποία αποτελούσε θέλησή τους εδώ και πολύ καιρό, και τώρα έγινε πράξη.
Πριν την εκδήλωση, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα της Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη, η προτομή του οποίου κοσμεί την Πλατεία Δημαρχείου, καθώς το 1826 ηγήθηκε των Ελληνικών δυνάμεων στην μάχη του Χαϊδαρίου απέναντι στον Κιουταχή, ενώ υπήρξε και κατάθεση στεφάνων.


Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Στέφανος Κούτρας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «η Πανθεσσαλική Στέγη», ανέφερε πως αυτό το Παναττικό αντάμωμα ήταν ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει θεσμός.

Στην συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε Θεσσαλούς που έχουν τιμήσει και εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο με την πορεία τους την ελληνική μουσική. Συγκεκριμένα, τιμητικές πλακέτες πήραν: ο τραγουδιστής Χρυσόστομος Μητροπάνος, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, ο τραγουδιστής Λάμπρος Καρελάς, η τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα, ο ιδρυτής της πρώτης πανελλαδικά σχολής παραδοσιακής μουσικής Γιώργος Δεληγιάννης, ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής «Κοντά στην Παράδοση» Παντελής Σούλης, η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά και ο μουσικός – κιθαρίστας Αντώνης Μιτζέλος.



Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ανέφερε – μεταξύ άλλων - πως είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μιας και ο κόσμος τις έχει ανάγκη. Έδωσε συγχαρητήρια και στην ομοσπονδία για αυτή την βραδιά αλλά και στον τοπικό σύλλογο Θεσσαλών του Χαϊδαρίου, στο μουσικό σχήμα και τις ομάδες που παρουσίασαν τους παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς, καθώς τόνισε πως για να υπάρχουν αυτά τα ωραία αποτελέσματα κάποιοι μοχθούν.
Ακολούθησε γλέντι με το μουσικό σχήμα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και τις χορευτικές ομάδες να ξεσηκώνουν όσους βρέθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ καθ' όλη τη βραδιά υπήρχε άφθονο καλό τσίπουρο, κρασί αλλά και φαγητό.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος, οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Κατερίνα Βελέντζα, Κώστας Σταθάς, Ναουάφ Δαουάχερ, Ελένη Θερμού, Αλεξία Παναγοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Βαγγέλης Ντηνιακός, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Άρης Πανόπουλος και Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας