Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαριου - Μιχάλης Σελέκος στον ΠΟΣΥΠΠ: Δινουν λεφτά για να χαλάσουμε πλατείες, αλλά όχι για να σώσουμε ζωές

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Επιχειρησιακό  Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

 

  • Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν όχι μόνο στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και στην αντισεισμική.


Ο κ. Σελέκος ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στον αντισεισμικό έλεγχο, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την κεντρική διοίκηση

  • Σχετικά με την αντιπυρική προστασία, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αντίστοιχα κονδύλια και προσωπικό, ώστε η πρόληψη και τα απαιτούμενα έργα να ξεκινούν πολύ νωρίτερα από την αντιπυρική περίοδο, και όχι απλά να γίνονται ορισμένες παρεμβάσεις ενώ αυτή έχει ξεκινήσει.


Για την αντιπλημμυρική προστασία στάθηκε ιδιαίτερα στα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν στο Ποικίλο Όρος, στην Λεωφόρο Αθηνών, στην Αφαία, στο Δάσος και στο στρατόπεδο. Επίσης είναι αναγκαίος ο καθαρισμός των φρεατίων και των ρεμάτων που υπάρχουν στο Δήμο.

  • Υπογράμμισε πως για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει από την κεντρική διοίκηση σχεδιασμός, χρηματοδότηση και πρόβλεψη για κατάλληλη στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει, καθώς – δυστυχώς- η επιλογή των έργων δεν έχει να κάνει με τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες. "Μας δίνουν χρήματα για να χαλάσουμε μια πλατεία και να φτιάξουμε άλλη, άλλα όχι για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σελέκος.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας