Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Επίσκεψη του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου στην πόλη Βιλνέβ Ντ'Άσκ

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Στην αδελφοποιημένη πόλη της Βιλνέβ Ντ’ Άσκ βρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ως καλεσμένος του Δήμου της γαλλικής πόλης, η οποία πραγματοποίησε εκδήλωση για το στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

  • Τον κ. Σελέκο υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος της Βιλνέβ Ντ’ Άσκ Ζεράρ Κοντρόν, και στην συνάντηση που ακολούθησε σε θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί των 2 πόλεων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την εμβάθυνσή τους. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι και η Βιλνέβ Ντ’ Άσκ – όπως και το Χαϊδάρι – είναι μια πόλη που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στους Ναζί, καθώς τον Σεπτέμβριο του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 87 κατοίκους. Γι αυτό το λόγο η Βιλνέβ Ντ’ Άσκ βρίσκεται στον κατάλογο των μαρτυρικών πόλεων της Γαλλίας.


Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου επισκέφθηκε επίσης την πλατεία «Χαϊδάρι» και την παιδική χαρά «Μίκης Θεοδωράκης» που υπάρχουν στην Βιλνέβ Ντ’ Άσκ, στα πλαίσια αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

  • Στην εκδήλωση για το στρατόπεδο, η Μαρί Τουρνάκη (σύζυγος του Χαϊδαριώτη Κώστα Τουρνάκη που πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση των Δήμων) και στην συνέχεια ο κ. Σελέκος, αναφέρθηκαν λεπτομερώς στην ιστορία του και στο γενικότερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, καθώς και στην εκτέλεση των 200 κομμουνιστών – κρατουμένων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την 1η Μαΐου του 1944.


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, ο οποίος παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορική αναδρομή και τις εικόνες που προβάλλονταν, τις οποίες συνέλεξε και επιμελήθηκε η κ. Τουρνάκη. 

 




 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας