Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Γεμάτη από κόσμο η Πλατεία Δημαρχείου στην Γιορτή Τσικουδιάς της Εστίας Κρητών

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2024

 

Σε μια γεμάτη από κόσμο Πλατεία Δημαρχείου έγινε η «40ή Διήμερη Γιορτή Τσικουδιάς 2024» της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου.

 

  • Η βροχή το απόγευμα του Σαββάτου δεν φόβισε όσους ήταν… αποφασισμένοι να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να απολαύσουν την παραδοσιακή τσικουδιά που προσφερόταν άφθονα και τις 2 ημέρες, μαζί με σουβλάκια, μουσταλευριά και φυσικά… γαμοπίλαφο και ντάκος.


Ο Πρόεδρος της Εστίας Κώστας Ξοφάκης ευχαρίστησε όλους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή και αναφέρθηκε στη σημασία της τσικουδιάς στη ζωή των Κρητικών, καθώς τους «συνοδεύει» στα γλέντια και στην παρέα, στις χαρές και στις λύπες.

  • Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τόνισε πως είναι πολύ ωραίο και σημαντικό να βλέπει κανείς νέα παιδιά να τραγουδάνε και να χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια, κάτι που οφείλεται και στην δουλειά που κάνει η Εστία Κρητών με τα τμήματα μουσικής και χορού που έχει. Έδωσε συγχαρητήρια τόσο στο ΔΣ της Εστίας όσο και στους εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση, καθώς όπως είπε μια τέτοια επιτυχημένη διοργάνωση είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων.


Ανέφερε επίσης πως την ίδια ώρα που περνάμε καλά πρέπει να σκεφτόμαστε και πως άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο, την καταστροφή, την προσφυγιά, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή, όπου για τα κέρδη των λίγων χιλιάδες σφαγιάζονται καθημερινά. Γι αυτό, όπως είπε, πρέπει όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αντιδράσουν σε αυτό και να απαιτήσουν να ζουν οι λαοί ειρηνικά.

  • Τα συγκροτήματα κρητικών χορών της Εστίας ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι στην συνέχεια χόρεψαν μέχρι πρωίας, υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος του Πέτρου Μαρούλη (το Σάββατο) και του Ανδρέα Γεωργιλάκη (την Κυριακή).


Στην Γιορτή Τσικουδιάς παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Βελέντζα, Κώστας Σταθάς, Ναουάφ Δαουάχερ, Νίκος Σταθόπουλος, Αλεξία Παναγοπούλου, Λεωνίδας Βουλγαρίδης και Ελένη Θερμού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Ντηνιακός, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Άρης Πανόπουλος, Αγγελική – Ρηγάκη Γκανά, Χρήστος Δρούγκας, Βασίλης Τσίτσος και Χρήστος Νικολάου.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας