Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μαθητές του Νέου Ηρακλείου και της Χαλκίδας ξεναγήθηκαν στο Μπλοκ 15 από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2024

 

Μαθητές της 1ης τάξης του 3ου Λυκείου του Νέου Ηρακλείου και της 3ης τάξης του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το Μπλοκ 15 και ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο.

  • Ο κ. Σελέκος ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία του Μπλοκ 15, που ήταν κτήριο στο οποίο κρατούνταν οι μελλοθάνατοι του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, το οποίο λειτουργούσε από τους Ναζί ως στρατόπεδο συγκέντρωσης στην κατοχή. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου εξήγησε πως εκεί οι κρατούμενοι επέμεναν σκληρά βασανιστήρια μέχρι να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, και πως σκοπός των κατακτητών ήταν οι έξω από το στρατόπεδο να τρομοκρατούνται και να μην αγωνίζονται.


Αναφέρθηκε στην αλύγιστη στάση των κρατουμένων του Μπλοκ 15, οι οποίοι δεν πρόδωσαν τα ιδανικά τους ούτε μπροστά τις κάνες των όπλων, με κορυφαία στιγμή την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών – κρατουμένων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ανάμεσά τους και ο Ναπολέων Σουκατζίδης, που δεν δέχτηκε να του χαριστεί η ζωή και να εκτελεστεί άλλος στη θέση του. Και αυτό ήταν χαρακτηριστικό του ηθικού και της αυτοθυσίας αυτών των αγωνιστών.

 Όπως είπε, ο αγώνας τους μας εμπνέει και μας διδάσκει πως και σήμερα ο λαός πρέπει να αγωνίζεται για να κερδίσει όλα εκείνα που αξίζει και που του στερούν.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας