Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαϊδαρίου - Απάντηση στον κ. Ντηνιακό για τα αντιπλήμμυρικά έργα

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2024

 

Σε νέο του «χτύπημα», γεμάτο ψέματα και υποκρισία (αυτή τη φορά με βίντεο), ο κ. Ντηνιακός εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή, επειδή δεν έχει υλοποιήσει μέσα σε 10 μήνες έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης, τοπικού χαρακτήρα, στην οδό Φιλοπάππου και στους γύρω δρόμους. Υποστηρίζει μάλιστα πως αυτού του είδους έργα είναι που θα σώσουν το Χαϊδάρι από πιθανές πλημμύρες, θέτοντας ως υπεύθυνη γι αυτό την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Ωστόσο το μόνο που καταφέρνει να μας αποδείξει και πάλι, είναι πως η αλήθεια και ο κ. Ντηνιακός ακολουθούσαν και συνεχίζουν να ακολουθούν χωριστούς δρόμους.

Κατ’ αρχάς, το έργο αυτά ουδέποτε μπήκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο εξασφαλισμένο χρηματικά και έτοιμο έργο να εκτελεστεί, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Επίσης ο κ. Ντηνιακός γνωρίζει - αλλά σκόπιμα αποκρύπτει - ότι για τα πλημμυρικά φαινόμενα που διαχρονικά αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ευθύνεται η έλλειψη αγωγού της Λεωφόρου Αθηνών, η έλλειψη ολοκληρωμένου δικτύου απορροής ομβρίων στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, το Δάσος, την Αφαία και άλλες περιοχές. Πρόκειται δηλαδή για έργα τα οποία ο λαός της περιοχής μαζί με τη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, διεκδίκησε και κέρδισε τον προγραμματισμό τους, με αγώνα και κινητοποιήσεις, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015.

Υπενθυμίζουμε πως το 2017 είχαν μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας έργα για την Ενίσχυση Υποδομών Ομβρίων στο Δάσος Χαϊδαρίου, για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση στην Κάτω Αφαία και για τη Σύνδεση του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου με το δίκτυο της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 11.850.000€. Επίσης το 2018 ξεκίνησε (μετά από πολλά χρόνια) η κατασκευή του αγωγού της Λεωφόρου Αθηνών, που όμως δεν ολοκληρώθηκε.

Αλήθεια, ο κ. Ντηνιακός θα αναλάβει τις ευθύνες του για το γεγονός ότι 4 χρόνια ως Δήμαρχος δεν έκανε το παραμικρό για να προχωρήσει η Περιφέρεια αυτά τα έργα;

Είναι εύκολα κατανοητό από όλους πως τα παραπάνω έργα είναι κρίσιμα για την προστασία ανθρώπινων ζωών και της περιουσίας των Χαϊδαριωτών. Για τη Δημοτική Αρχή και τώρα, και στην προηγούμενη θητεία της, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και θεωρεί απαράδεκτο το να αντιμετωπίζονται από Περιφερειακές Αρχές και Κυβερνήσεις ως ένα «βάρος» στους προϋπολογισμούς. Γι’ αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και πάλι τη διοίκηση την 1η Ιανουαρίου 2024, η υλοποίηση και άμεση ολοκλήρωσή αυτών των έργων τέθηκε και τίθεται επιτακτικά τόσο στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων), όσο και στα αρμόδια υπουργεία. Ήταν μάλιστα ένα από κύρια αιτήματα της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή στις 21 Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Χαϊδαριώτες.

Προφανώς ο κ. Ντηνιακός ποτέ δεν τα έβαλε με την πολιτική που βάζει την ασφάλεια του λαού στη λογική του «κόστους - οφέλους», η οποία είναι «σημαία» της Ε.Ε και όλων των έως τώρα κυβερνήσεων. Αντιθέτως, αυτή την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί πολύ πρόθυμα. Γιατί όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να έχουν λυθεί με ευθύνη του κεντρικού κράτους, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι έργα τα οποία έχουν μεγάλο κόστος και μικρός κέρδος για τους εργολάβους, μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, ακόμα και αν από αυτά εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές.

 Υ.Γ. 1: Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015, ώστε και να θυμηθεί ο κ. Ντηνιακός τι είχε αντιμετωπίσει η πόλη από την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή, αλλά και να… έχουν οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι υλικό για τα επόμενα βίντεο αυτοπροβολής του.

Υ.Γ.2: Παραθέτουμε και το βίντεο με το οποίο μπορείτε να θυμηθείτε την πρόσφατη παρέμβαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας, όπου έθεσα το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων και της αντιπυρικής προστασίας.

 




 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας