Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η ερωτική επιθυμία στην τρίτη ηλικία

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2019


 

Αυτή η ηλικία του άνδρα δίνει περισσότερο τη συναισθηματική πλευρά του σεξ, απλώνοντας την ομορφιά μιας ερωτικής πράξης που δίνει αισθησιασμό, λατρεία και στοργή στους δύο συντρόφους, που μέσα απ' αυτήν την ηλικία μπορούν να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους διαθέσεις σωματικά, αλλά πολύ περισσότερο ψυχικά.
Το σεξ και ο έρωτας δεν σταματούν σε μια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά επιβάλλεται η γνώση και η έκφραση του 'ξέρω πόσο χρονών είμαι και απολαμβάνω κάθε φορά την ηλικία που είμαι'. Αν βλέπαμε πιο ξεκάθαρα την τρίτη ηλικία μέσα από την έννοια της σεξουαλικής, αλλά και της συντροφικής ζωής, ο άνδρας αυτής της περιόδου έχει ανάγκη και από τα δύο. Η σεξουαλική του εικόνα λειτουργεί εφόσον θεωρείται βιολογικά υγιής και υπάρχει η ερωτική επιθυμία και η διάθεση, κάτι που ο ίδιος το νιώθει και οφείλει να το εκφράζει στη γυναίκα σύντροφο.
Υπάρχει μια αντίληψη όσον αφορά την ερωτική επιθυμία στον άνδρα αυτής της ηλικίας, ότι γίνεται θερμότερος και πιο ερωτικός και κάτω από αυτό υπάρχει και η ανάγκη τού να είναι περισσότερο συντροφικός. Φαίνεται ότι πράγματι έτσι συμβαίνει, αν δεχθούμε ότι η δυναμική της επιθετικότητας του σεξουαλικού ενστίκτου του μεταβάλλεται με την πάροδο των χρόνων όπου και η αντοχή και ο αριθμός των επαφών σαφώς μειώνονται, δίνοντας τη θέση τους στην πιο ποιοτική και τρυφερή ερωτική έκφραση.
Είναι λοιπόν αλήθεια ότι αυτή η ηλικία του άνδρα δίνει περισσότερο τη συναισθηματική πλευρά του σεξ, απλώνοντας την ομορφιά μιας ερωτικής πράξης που δίνει αισθησιασμό, λατρεία και στοργή στους δύο συντρόφους, που μέσα απ' αυτήν την ηλικία μπορούν να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους διαθέσεις σωματικά, αλλά πολύ περισσότερο ψυχικά.
Υπάρχει και μια άλλη άποψη, ότι ο άνδρας της μεγάλης ηλικίας είναι επιρρεπής και ευάλωτος σε 'παράξενες' και έντονες ερωτικές περιπτύξεις, έτσι ώστε να εκφράζεται η άποψη ότι ξεμυαλίζεται και λειτουργεί σαν ένας ανώριμος έφηβος (γεροντικός έρωτας).

Σ' αυτήν την περίπτωση βλέπουμε αυτόν τον ώριμο άνδρα που δεν νιώθει συντροφικά, δεν έχει ανθρώπους να τον γεμίζουν, κυνηγώντας μέσα στην απελπισία της μοναξιάς και της κενότητάς του τον έρωτα που θα τον βγάλει από τη μίζερη ζωή του.
Μέσα στη δική του ηλικία να φροντίζει τον εαυτό του, όσο η βιολογική του κατάσταση του επιτρέπει, να αθλείται, να ντύνεται όπως νιώθει ο ίδιος καλά και άνετα, χωρίς να φοβάται την κριτική, να νιώθει ότι μπορεί να διεκδικήσει την κοινωνική του επαφή και ακόμα, να επιλέγει όπως εκείνος θέλει τη συντροφιά του. 
 Άλλωστε αυτή η ηλικία τού δίνει οικονομική ανεξαρτησία, περισσότερο χρόνο και διάθεση να κάνει πράγματα που δεν έκανε στα προηγούμενα χρόνια του.
Από Αφροδίτη Καλαμάκη https://www.facebook.com/afrodith.tsoubakabra
Πηγή:  www.iatronet.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας