Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η σύντομη έκθεση στον ήλιο κάνει κακό στην παιδική όραση

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019Η άποψη ότι μας κάνει καλό να βγαίνουμε έξω και να εκτιθέμεθα στον ήλιο είναι πολύ παλιά. Η επιστήμη όμως κατάφερε πρόσφατα να αποκαλύψει τα πολλαπλά οφέλη, ειδικά για την όρασή μας. Η μυωπία είναι μία πάθηση που ξεκινά στην παιδική ηλικία και δεν αποτελεί απλώς μία περίπτωση ανάγκης για γυαλιά, αλλά μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση. Και δυστυχώς, ο αριθμός των ανθρώπων με μυωπία ανεβαίνει ανησυχητικά. Τα ποσοστά στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διπλασιαστεί και συνεχίζουν την ανοδική πορεία. Στη Δυτική Ευρώπη, αναμένεται να υπάρχουν προβλήματα όρασης στο 56% των ανθρώπων, μέχρι το 2050.
Μέχρι σήμερα, η μυωπία θεωρείτο γενετικό πρόβλημα, αλλά ο Καθηγητής Ίαν Μόργκαν, ένας ειδικός στην επιστήμη της οράσεως από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο, εξηγεί ότι οι λόγοι ξεπερνούν πλέον τα φυσικά αίτια. ‘Ο μόνος παράγοντας που μπορούσαμε να σκεφτούμε που τελικά κάνει τη διαφορά, είναι το πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά έξω’.
Η θεωρία λέει ότι, με την απουσία του έντονου φυσικού φωτός, ο ρυθμός του εσωτερικού ρολογιού διακόπτεται και αυτό καθυστερεί την ανάπτυξη του ματιού. Ο συνδυασμός των σχολικών υποχρεώσεων και του τρόπου ζωής τους, δεν τους επιτρέπει να εκτίθενται στον ήλιο όσο θα έπρεπε. Ο Καθηγητής Μόργκαν υποστηρίζει ότι τα παιδιά αποτρέπονται από το να βγουν έξω επειδή θεωρείται ότι κάνει κακό στο δέρμα τους. Μία άλλη αμερικάνικη μελέτη ανακάλυψε ότι τα παιδιά που ξόδευαν 10-14 ώρες την εβδομάδα σε εξωτερικές και αθλητικές δραστηριότητες, είχαν περίπου το μισό ρίσκο να αναπτύξουν μυωπία.
πηγή vita.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας