Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

10 καθημερινοί τρόποι για να βοηθήσουμε την καρδιά μας.

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2019



1. Κόψτε το κάπνισμα… σήμερα κιόλας. Αν κόψετε το κάπνισμα σήμερα σε ένα κιόλας χρόνο, ο ήδη αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, θα μειωθεί στο μισό. Αυτό το ποσοστό είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία σας.

2. Βελτιώστε τη διατροφή σας. Περιορίστε τα λιπαρά και προσθέστε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Φροντίστε να τρώτε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, διατηρώντας το δεκατιανό και αποφεύγοντας την κατανάλωση φαγητού πριν τον ύπνο.

3. Ασκηθείτε συστηματικά. Περπατήστε καθημερινά για 30 λεπτά και με αυτή την απλή αλλαγή θα μειώσετε την πιθανότητα εμφράγματος στο 1/3.

4. Διατηρήστε τις φιλίες σας! Οι ιατρικές έρευνες δείχνουν, όμως, πως οι άνθρωποι με θετική στάση ζωής που δρουν υποστηρικτικά στις αποφάσεις μας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας καρδιακής πάθησης. Βρείτε χρόνο για τους φίλους σας και για την υγεία της καρδιάς σας!

5. Καταναλώστε περισσότερο ψάρι. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, η σαρδέλα και ο σολομός είναι πλούσια σε λιπαρά Ωμέγα 3 και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Προτιμήστε τα.

 6. Αλλάξτε την προτίμησή σας στις σοκολάτες. Το ξέρουμε πως η σοκολάτα γάλακτος είναι λίγο πιο ελκυστική για τον ουρανίσκο σου, αλλά η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά σου. Καταναλώστε την σε φυσιολογικές ποσότητες.

7. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Η ιδανική ημερήσια ποσότητα αλκοόλ είναι δύο ποτήρια αν είσαι άντρας και ένα ποτήρι αν είσαι γυναίκα. Μην ξεφεύγεις από αυτό το όριο.

8. Απέφυγε τα φαγητά πλούσια σε αλάτι. Μην προσθέτετε αλάτι όταν μαγειρεύεις στο σπίτι. Οι τροφές που αγοράζουμε περιέχουν ήδη ποσότητες νατρίου.

9. Κάνε τακτικά ιατρικές εξετάσεις για διαβήτη. Ο διαβήτης αν δε διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να καταστρέψει τα τοιχώματα των αρτηριών σου, συνθήκη που συμβάλλει σε καρδιακές παθήσεις. Μην αμελείς τις ιατρικές εξετάσεις ΠΟΤΕ.

10. Κάνε την άσκηση διασκέδαση. Επέλεξε αθλητικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την άσκηση και την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Δοκίμασε πιλάτες, αεροβική γυμναστική, χορό ή ποδήλατο και ομαδικά σπορ. Σου κάνουν καλό! 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας