Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων-Καματερού: μακριά από τις ανάγκες του λαού της πόλης ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Προϋπολογισμό του 2023 στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού:

Στις 28 Δεκέμβρη συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το 2023 που εισηγήθηκε η εκλεκτή της κυβέρνησης δημοτική αρχή Τσίρμπα, μέλους της ΝΔ.

 

 Η παράταξη «Αλληλεγγύη» (ΣΥΡΙΖΑ), που προσφάτως ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την παράταξη του πρώην δημάρχου Σαράντη την οποία κατακεραύνωνε στο παρελθόν, ενώ καταψήφισε, βασικό σημείο της κριτικής της αποτέλεσε η απουσία «διαβούλευσης»…, σημειώνοντας ότι έχει προτείνει «συμμετοχικό» προϋπολογισμό.


Η Λαϊκή Συσπείρωση, που αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι είναι η πραγματική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα γιατί είναι μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού της πόλης. Κάποια βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού είναι άκρως αποκαλυπτικά:

-Μόλις το 55% του προϋπολογισμού προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση, από τα χρήματα δηλαδή που έχουμε καταβάλει και πάλι εμείς μέσω της φορολογίας εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας και του ΕΝΦΙΑ, ενώ το 45% των εσόδων του Δήμου προέρχεται από δημοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα, δηλαδή από την εκ νέου φορολόγηση των δημοτών.

-Η κρατική χρηματοδότηση δεν καλύπτει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων του Δήμου.

-Τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας παραμένουν στα ίδια επίπεδα, χωρίς έστω μια μείωση ανακούφισης, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα.

-Για τη συντήρηση και επισκευή των 58 σχολικών μονάδων του Δήμου μας προβλέπεται το ιλιγγιώδες… ποσό των 194.200 ευρώ, ποσό μάλιστα μειωμένο σε σχέση με τα 207.150 ευρώ που προβλέπονταν πέρυσι, τη στιγμή που πολλά σχολικά κτίρια μας «μετρούν» αρκετές δεκαετίες.

-Για την πυροπροστασία ενός Δήμου που συνορεύει με το Πάρκο Τρίτση και το Ποικίλο Όρος και στα όρια του είναι το Πάρκο Ειρήνης στο Καματερό προβλέπονται για άλλη μια χρονιά 24.800 ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται.

-Οι συνολικές οφειλές του Δήμου σε δάνεια να φτάνουν τα 11.500.000 ευρώ, με ορίζοντα αποπληρωμής το 2040.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «φουσκώσει» το τεχνικό πρόγραμμα για το 2023 δεν έχει ταίρι, είναι πραγματικά για γέλια και κλάματα. Μας παρουσίασαν 223 εγγραφές, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. 

Από τα 38 νέα έργα, τα 22 έχουν καταχωρηθεί με 1 ευρώ, δεν υπάρχει χρηματοδότηση με απλά λόγια, που σημαίνει ότι μπήκαν για να μπουν. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί μια σειρά προβλέψεις για παροχή υπηρεσίας (αναγόμωση πυροσβεστήρων, έκδοση πιστοποιητικών κ.α.), ακόμα και προμήθειες (όπως κλιματιστικών, λιπαντικών κ.α.). Έχουμε δηλαδή ένα Τεχνικό Πρόγραμμα όπου αναζητούμε τα έργα!

Με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 που εισηγήθηκε και ψήφισε η δημοτική αρχή Τσίρμπα αποδεικνύεται ξανά ότι οι κυρίες και οι κύριοι της διοίκησης είναι τα «καλά παιδιά» της κυβέρνησης, με την οποία όπως μας έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν «πρωτόγνωρη συνεργασία». Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού στην πόλη μας.

«Ρεαλισμός» για τη δημοτική αρχή είναι οι κάτοικοι και οι μικροί επαγγελματίες της πόλης να καλούνται να περάσουν κάθε χρόνο ξανά από το ταμείο για υπηρεσίες που χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζονται.

Ρεαλιστικό για μας είναι να μη συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση. Ρεαλιστικό για μας είναι να παλέψουμε για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε, για τη ζωή που μας αξίζει. Κόντρα στην αναμονή και στην αναζήτηση δήθεν «σωτήρων». Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να διεκδικούμε αποφασιστικά:

-Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Έκτακτες επιχορηγήσεις για επείγουσες ανάγκες, με προτεραιότητα σε έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, συνολικά υποδομές πολιτικής προστασίας. Να θωρακιστούν άμεσα τα πρανή του Κηφισού και να ολοκληρωθεί το δίκτυο ομβρίων υδάτων.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με έμφαση στις κοινωνικές υπηρεσίες, για να καλύπτονται οι ανάγκες των δημοτών. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Δραστικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, με καθιέρωση ξεχωριστών συντελεστών χρέωσης, στην προοπτική κατάργησής τους.

-Δωρεάν πρόσβαση των δημοτών σε αθλητισμό και πολιτισμό.

-Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, παιδικοί σταθμοί και δημοτικά κτίρια.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας