Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μεγάλα έργα αναπλάσεων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού:

"Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικών αναπλάσεων στην Αττική, εξελίσσεται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Με ένα τεχνικό πρόγραμμα μαμούθ που αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ η διοίκηση του Σταύρου Τσίρμπα έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές για τις μεγάλες αλλαγές της πόλης.

Ένα συνδυαστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων στις κεντρικές αρτηρίες, που συνοδεύεται από παράλληλη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 και συνεχίζεται από άκρη σε άκρη του Δήμου.

Η Λεωφόρος Δημοκρατίας, η Δ. Γούναρη, η Λεωφόρος Φυλής, ήδη αποτελούν ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ τα έργα θα συνεχιστούν στην Κωστή Παλαμά, στη Στρ. Παπάγου, στην Καλύμνου, τη Λάμπρου Κατσώνη, την Ν.Πλαστήρα, την Αγίας Παρασκευής και την Αγίων Αναργύρων!

Οι παρεμβάσεις συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, έχουν ως κεντρικό στόχο την βελτίωση της ασφαλούς κινητικότητας, με επίκεντρο τον πεζό, την οικογένεια, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους καθώς και την κοινότητα ΑμεΑ.

Τα έργα περιλαμβάνουν νέα πεζοδρόμια ελάχιστου πλάτους 2,5 μέτρων δημιουργώντας ασφαλείς διαδρομές περιπάτου με παράλληλη δενδροφύτευση χιλιάδων φυτών που θα αποτελέσουν νησίδες δροσιάς και βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης η χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον τόσο στον αστικό εξοπλισμό όσο και την αναβάθμιση των υποδομών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για χαμηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι λόγω της αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, η διοίκηση του Σταύρου Τσίρμπα σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια όλων, οργανώνει παρουσιάσεις στις κατά τόπους γειτονιές, με σκοπό την πληροφόρηση των δημοτών για τις παρεμβάσεις, την ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο εκτέλεσης των έργων.

Παράλληλα προχωράνε και τα υπόλοιπα έργα στο Δήμο, με νέες ασφαλτοστρώσεις, την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, την επέκταση της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED καθώς και το πρόγραμμα της πιστοποίησης και ανάπλασης των παιδικών χαρών που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Μέσα από όλες αυτές τις παρεμβάσεις οι δημόσιοι χώροι θα αναβαθμιστούν σε σύγχρονους, άρτια εξοπλισμένους, πράσινους και καλαίσθητους, που θα προσφέρουν πολλές δυνατότητες για υπαίθρια αναψυχή, ανάπαυση και δραστηριότητα για όλους.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας σημείωσε : «Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη το μεγαλύτερο έργο αναπλάσεων στην ιστορία του Δήμου μας. Από την πρώτη στιγμή της διοίκησής μας, στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε μέσα στην πόλη μας, κάνοντας τις καθημερινές διαδρομές μας, πιο ασφαλής και πιο φιλικές μέσα από έναν ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό. Έχουμε ξεκινήσει με τους μεγάλους δρόμους μας που είχαν και τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, και συνεχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε προς τις γειτονιές. Με αυτή τη στρατηγική φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε τόσο στην οδική ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών μας αλλά και να ευνοήσουμε τις επενδύσεις και την εμπορική ανάπτυξη των μεγάλων αρτηριών. Στην επόμενη φάση θα προχωρήσουμε και μέσα στις γειτονιές που επίσης οι ανάγκες είναι μεγάλες. Παράλληλα με τα έργα αυτά, ήδη εκπονούμε μελέτες για να δώσουμε λύσεις, εξασφαλίζοντας και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις που θα αλλάξουν μια για πάντα την πόλη μας, κάνοντας την πιο πράσινη, πιο όμορφη και πιο φιλική για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει εκθετικά τους προϋπολογισμούς του, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερες δράσεις και έργα για τους δημότες.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης, από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο καθώς και από πόρους του Δήμου."

 



 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας