Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλεγγύη η δυναμή μας Αγιοι Ανάργυροι - Καματερό: επικοινωνιακό σόου του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο με χειροκροτητές

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύη Άγ.Ανάργυροι - Καματερό σχετικά με τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26/4/2023.


Μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της διοίκησης του δήμου σε ανθρώπους του φιλικού και κομματικού περιγύρου του.


Ο κ. Δήμαρχος φρόντισε να οργανώσει ένα επικοινωνιακό σόου με χειροκροτητές που κάθε τόσο τον επευφημούσαν και αποδοκίμαζαν όποιον τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. Διακριτή παρουσία είχαν συνδημότες και συνδημότισσες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση χωρίς να παρεμβαίνουν και χωρίς να «τσιμπάνε» στις προκλήσεις των κλακαδόρων του Δημάρχου.


Ο κ. Δήμαρχος αρχικά θεώρησε καλό να μην απαντήσει στις αναφορές της εφημερίδας. Κρύφτηκε πίσω από νομότυπες διαδικασίες, λέγοντας μάλιστα πως τις αναθέσεις τις κάνουν οι υπάλληλοι του δήμου!

 Αναφέρθηκε στο έργο του σε σχέση με αυτό της προηγούμενης διοίκησης και στο γεγονός ότι με τις απευθείας αναθέσεις «βοήθησε» τους επαγγελματίες της περιοχής κηρύσσοντας… πόλεμο κατά των πολυεθνικών!


Προσπάθησε να πείσει πως δοθήκαν εκατοντάδες χιλιάδες λόγω του κατεπείγοντος χωρίς μάλιστα να μας καταθέσει, όπως του ζητήθηκε, ακριβή στοιχεία του ύψους και του όγκου αυτών. Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Οι αναθέσεις τόσων χιλιάδων ευρώ έγιναν με διαδοχικές συμβάσεις, σε μεγάλο χρονικό διάστημα και στους ίδιους προμηθευτές.


Προχώρησε μάλιστα και σε προσωπικές επιθέσεις σε μέλη της παράταξής μας , στη λογική του συμψηφισμού, του «όλοι ίδιοι είναι». Επιθέσεις οι οποίες απαντήθηκαν και πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την λογική του ρουσφετιού και της ευνοιοκρατίας που ακολουθεί ο δήμαρχος.

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος, δικαιολόγησε απόλυτα τις επιλογές του ισχυριζόμενος μάλιστα πως οι μισοί επαγγελματίες της πόλης ήταν ή είναι συνεργάτες του και αρκετοί ήταν συνέταιροι του αφού είχε 15 επιχειρήσεις .
Καλώς καμωμένα όλα λοιπόν για τον κ. Δήμαρχο.
Είχε το δικαίωμα και το έκανε.

Πώς όμως μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι με διαδοχικές συμβάσεις έδωσε αναθέσεις σε οφειλέτη του δήμου και ενώ είχε ξεκινήσει από το δήμο η νομική διαδικασία για είσπραξη των οφειλομένων;
Πώς μπορεί να δικαιολογηθούν οι αναθέσεις έργου σε εταιρία πρώην συνεταίρου του, η οποία ιδρύθηκε λίγο μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου;


Αφού λοιπόν ο κ. Τσίρμπας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και όλα είναι καθαρά, ποιος είναι ο λόγος που δεν μας δίνει τις συμβάσεις των απευθείας αναθέσεων, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα (τελευταίο μας αίτημα αρ.πρωτ. 9029/21-4-2023);
Πιστεύουμε ότι με τις πρακτικές της διοίκησης συντηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο της ευνοιοκρατίας, του βολέματος των δικών μας παιδιών και των ημετέρων. Ας ενημερώσει για αυτές τις επιλογές τους επιχειρηματίες της πόλης που πιστεύουν ακόμα πως είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και όχι μιας παρέας προνομιούχων. 


Τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην υποβαθμισμένη εμπορικά πόλη μας, οι οποίοι υποφέρουν και αγωνίζονται να καλύψουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.


Οι απευθείας αναθέσεις είναι ένας τρόπος προμηθειών του δημοσίου όταν υπάρχουν μικρές, έκτακτες και άμεσες ανάγκες και πρέπει να γίνονται με τις αρχές της δημοσιότητας, χωρίς αποκλεισμούς. Αντί αυτού διοικήσεις σαν του κ. Τσίρμπα τις χρησιμοποιούν ως τρόπο συλλογής ψηφοφόρων και εξυπηρέτησης των δικών τους παιδιών.


 Σε αυτό τους βοήθησε και η βολική αύξηση των ορίων, η χαλάρωση των προϋποθέσεων αλλά και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση, που θέσπισε η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία. 


Εμείς δεν κάναμε τη δημοσίευση ούτε κινούμαστε εκδικητικά, όπως ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Οφείλουμε όμως να διερευνήσουμε ζητήματα χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και διαχείρισης δημοσίου χρήματος.


 Να αναζητήσουμε και να ελέγξουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, με τα εργαλεία και τους μηχανισμούς που μας δίνει ο νόμος, αν αυτές είναι διαφανείς ή μη ηθικές ενέργειες. Αν είναι οι μοναδικές ή αν βλέπουμε τη κορυφή του παγόβουνου.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας